Twintig goals bij openingsduel

Willem II heeft tegen de Willem II-amateurvereniging flink uitgehaald. Op het complex van de Willem II Voetbalacademie werd het maar liefst 20-0. Voor de rust (13-0) stond het eerste elftal binnen de lijnen, in de tweede helft maakten vooral spelers van Willem II O21 hun opwachting.

Het was voor de tweede keer dat Willem II een vriendschappelijke wedstrijd tegen de amateurtak speelde. De vierdeklasser werd in de beginfase aan alle kanten voorbij gelopen, wat resulteerde in een zeven treffers in het eerste kwart van de wedstrijd. Aanvoerder Heerkens knikte de 1-0 binnen. Via Owusu, Wriedt (2x) Saglam, Nunnely en een eigen goal werden de amateurs over de knie gelegd.

Ook in het tweede deel van de eerste helft regende het goals. Köhlert, Köhn, Heerkens en Wriedt – die zijn kwartet voltrok – zorgden voor een Tilburgse tussenstand: 13-0. Het vooraf verwachte eenrichtingsverkeer werd zo in een grote ruststand uitgedrukt.

Tweede helft

Na de rust maakten naast eerste elftalspeler Brondeel, Zuijderwijk, Kabangu en de debuterende Bergström zeven jeugdspelers minuten. Het was Jasper Dahlhaus die gauw verderging waar zijn teamgenoten voor rust mee geëindigd waren: scoren.

Elton Kabangu nam een voorbeeld aan zijn collega Kwasi Wriedt er scoorde er lustig op los. Met drie treffers, waarvan een vanaf de stip, bracht hij Willem II richting de twintig. Jeugdspeler Jelte Pal en captain Bergström hadden intussen ook gescoord. Met een prachtige boogbal zorgde wederom Dahlhaus voor de eindstand: 20-0.

Scoreverloop

1-0 (Heerkens), 2-0 (Owusu), 3-0 (Wriedt), 4-0 (eigen goal), 5-0 (Wriedt), 6-0 (Nunnely), 7-0 (Saglam), 8-0 (Köhlert), 9-0 (Köhn), 10-0 (Owusu), 11-0 (Heerkens), 12-0 (Wriedt, pen.), 13-0 Wriedt. Rust. 14-0 (Dahlhaus), 15-0 (Kabangu), 16-0 (Pal), 17-0 (Bergström), 18-0 (Kabangu), 19-0 (Kabangu, pen.), 20-0 (Dahlhaus).