Vak E leeg bij Willem II – FC Emmen
Fotografie door
Willem II Media

Op 1 december wordt de wedstrijd Willem II – FC Emmen met een leeg vak E gespeeld. De tuchtcommissie van de KNVB heeft Willem II gestraft voor de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op 3 september 2023. Daarnaast is er een geldboete van €12.500 opgelegd. Seizoenkaarthouders van vak E hebben deze wedstrijd geen toegang tot het Koning Willem II stadion.

Vanwege het afsteken van vuurwerk, op het veld gooien van fakkels en andere voorwerpen heeft de KNVB de club een sanctie opgelegd. Ook is er na het duel een confrontatie ontstaan tussen enkele supporters van Willem II en de Mobiele Eenheid daarnaast zijn er hekken en toegangspoorten vernield.

‘We zijn helaas op het punt gekomen dat door enkele supporters die zich wederom hebben misdragen elke fout onmiddellijk wordt bestraft door de KNVB. We zijn door alle waarschuwingen en voorwaardelijke straffen heen. Er zijn naar aanleiding van de ongeregeldheden diverse stadionverboden uitgedeeld. Deze straf is echter zeer pijnlijk en onterecht voor alle supporters die de club op een positieve wijze ondersteunen. We hebben deze straf helaas te accepteren, maar we moeten ons beseffen dat dit wangedrag direct wordt bestraft. We roepen daarom nogmaals op aan alle supporters om de club positief te ondersteunen, zodat we de broodnodige steun van een volledig gevuld Koning Willem II stadion hebben,’ licht algemeen directeur Martin van Geel toe. 

Kaartverkoop & seizoenkaarten
Voor de wedstrijd Willem II – FC Emmen zijn de seizoenkaarten voor vak E dus niet geldig. Supporters met een seizoenkaart op vak E hebben daarnaast geen aankooprecht voor losse tickets voor andere vakken bij dit duel. Supporters met een seizoenkaart op de andere vakken kunnen maximaal vier tickets bijkopen. Er is geen vrije verkoop.
 

Bericht delen