Van 't Schip roept Pavlidis en Vrousai op

Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai zijn door de nieuwe Griekenland-bondscoach John van ’t Schip geselecteerd voor het nationale elftal. Het is voor beide spelers voor het eerst dat ze opgeroepen worden voor de A-selectie van Griekenland.

Griekenland speelt op 5 en 8 september twee UEFA EURO 2020-kwalificatiewedstrijden. De eenvoudig Europees kampioen speelt eerst uit tegen Finland en drie dagen later thuis tegen Liechtenstein. Pavlidis en Vrousai werden in hun periode in Tilburg tot op heden alleen opgeroepen voor de wedstrijden van Jong Griekenland. 

Goede flow

Van ’t Schip licht de keuze voor het tweetal toe: ‘Vangelis en Marios hebben afgelopen seizoen en ook bij de eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen een goede indruk achtergelaten. Ze krijgen bij Willem II veel speeltijd, zitten in een goede flow en laten zien stappen te maken in hun ontwikkeling.’ 

Kwalificatie

Een maand geleden tekende Van ’t Schip samen met zijn assistent Aron Winter een contract tot het WK van 2022. De eerste opgave is kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Met vier punten uit vier wedstrijden staan de Grieken er niet al te best voor, waardoor Van ’t Schip met onder andere Pavlidis en Vrousai nieuw elan binnenhaalde. 

Nieuwe gezichten, nieuwe energie

‘Vangelis liet vorig seizoen vanaf links en dit seizoen in de spits zien waartoe hij in staat is. Zijn doelpunten komen niet uit de lucht gevallen. Hij werkt er hard voor. Marios is een jongen met veel loopvermogen, een goed schot en heeft veel oog voor zijn medespelers. Wij willen wat nieuwe gezichten en nieuwe energie bij de Griekse ploeg halen, daarom hebben we ze geselecteerd’, aldus Van ’t Schip. 



Reactie Pavlidis en Vrousai

Het tweetal is vanzelfsprekend erg blij met de oproep. Pavlidis: ‘Het is altijd een droom geweest om voor het Griekse elftal uit te komen. Ik voel me fantastisch dat ik nu voor het eerst geselecteerd ben!’

Vrousai had de uitnodiging niet verwacht, maar is evenals Pavlidis dolblij. ‘Dit is wederom een hele mooie stap in mijn carrière. Ik had deze uitnodiging om eerlijk te zijn niet zien aankomen, maar ik ben er uiteraard heel erg blij mee. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik dit verdien', aldus Vrousai. 



Marios en Vangelis, gefeliciteerd met dit geweldige nieuws!

Bericht delen