Victorie in De Vliert?
Auteur
Wouter Janssen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Met een leeg uitvak is Stadion De Vliert vanavond het decor voor de 30ste wedstrijd van het seizoen. In en van FC Den Bosch wil Willem II winnen om de laatste fase van de competitie afstand te blijven houden van de achtervolgers.

Quizvraag: heeft de topscoorder van FC Den Bosch meer of minder competitiegoals gemaakt dan de elf van Willem II's topscoorder Jeremy Bokila? Het verrassende antwoord is: meer. Van de karige Bossche doelpuntenproductie (27 goals) nam de Poolse spits Kacper Kostorz er 12 voor zijn rekening. Opvallende cijfers voor de spits van de nummer 19, die daarmee wellicht voorkomt dat FC Den Bosch hekkensluiter is. Jong FC Utrecht draagt immers op basis van het doelsaldo de rode lantaarn. 

Eén van dat dozijn doelpunten scoorde Kostorz in Tilburg. Daarmee zette hij midden oktober de huidige nummer 19 zelfs op voorsprong. Door de gelijkmaker van Jeredy Hilterman en een van de fameuze invalbeurten van Jeremy 'Tequila' Bokila, trokken de Tricolores de drie punten uiteindelijk toch over de streep.

Vast in rechterrijtje-moeras 
Die 3-1 was een van de zestien nederlagen die FC Den Bosch leed. Maar de Bossche aanhang wordt inmiddels van een nederlaag niet meer warm of koud. De club heeft de laatste jaren een onvrijwillig abonnement op het rechterrijtje van de KKD, want sinds 2015 sloot de ploeg slechts éénmaal het seizoen boven de elfde plek af. De bestuurlijke onrust, financiële moeilijkheden, gedoe met aandeelhouders en straffen vanwege supportersproblemen komen de sportieve prestaties van FC Den Bosch ook niet ten goede.

Afbeelding
Bosch
Jesse Bosch tijdens Willem II - FC Den Bosch

Ook in eigen huis is FC Den Bosch vanavond niet de favoriet voor de eindzege. Koploper Willem II greep in de eerste drie periodes 37 punten meer en wil na nederlagen tegen Roda JC en FC Emmen de overwinning op FC Eindhoven van vorige week het enige juiste vervolg geven: winst. 

Derbywinst
Het FC Den Bosch van trainer Tomasz Kaczmarek pakte vrijdag de eerste driepunter van dit jaar. Uitgerekend in de derby tegen streekgenoot TOP Oss werd met 1-2 gewonnen. Niet alleen door die opsteker tankt de Poolse trainer in aanloop naar weer een Brabantse derby een sprankje vertrouwen. 'We hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we het tegenstanders die hoog op de ranglijst staan moeilijk kunnen maken. Ook in de uitwedstrijd tegen Willem II in oktober', zegt hij in gesprek met het Brabants Dagblad. Diezelfde krant liet donderdag weten dat FC Den Bosch het moet stellen zonder aanvaller Vieiri Kotzebue. Controleur Gedion Zelalem keert terug in de wedstrijdselectie, maar speelt geen 90 minuten. 

FC Den Bosch - Willem II wordt zonder uitsupporters gespeeld. De wedstrijd is voor supporters te volgen via ESPN 3, het Matchcenter en Willem II Radio op JUKE. De aftrap is om 20.00 uur en de wedstrijd wordt geleid door arbiter Jannick van der Laan.

Bericht delen