Vijf op een rij?
Arjen Pijfers
Toin Damen, Geert van Erven, ProShots

Na het meer dan verdiende gelijkspel tegen hoogvlieger Heracles Almelo komt Jong Ajax op bezoek.  De Amsterdamse beloftenploeg is bezig aan een moeizaam seizoen, maar de begenadigde jongelingen kunnen zomaar uit hun slof schieten. Willem II aast op de vijfde opeenvolgende thuisoverwinning om het goede gevoel van de laatste weken vast te houden.

Door een 4-2 overwinning op MVV beëindigde Jong Ajax afgelopen maandag een reeks van tien wedstrijden zonder overwinning. Met Francisco Conceição en Lorenzo Lucca kwamen twee spelers in actie die regelmatig speelminuten maken in het eerste. Conceição scoorde tegen MVV, Lucca noteerde een assist. Het meest in het oog sprong evenwel de jonge Mika Godts (17). Koud zes minuten in het veld luisterde de vorige maand aangetrokken Belg zijn invaldebuut op met een doelpunt na een solo vanaf eigen helft.

Mika Godts

Mika Godts werd door Ajax vorige maand van KRC Genk overgenomen.

Veerkracht

Eind oktober troffen Willem II en Jong Ajax elkaar op De Toekomst. De Tricolores hadden het knap lastig tegen de Amsterdamse beloften. Sontje Hansen zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong, maar na rust stelde een veerkrachtig Willem II orde op zaken. Invaller Jeremy Bokila en Lucas Woudenberg bezorgden de gasten een zwaarbevochten overwinning.

Lucas Woudenberg

Lucas Woudenberg viert zijn mooie treffer op De Toekomst met de meegereisde Willem II'ers.

Debutanten

Na de heenwedstrijd  is er veel veranderd in Amsterdam. Trainer John Heitinga schoof na het vertrek van Alfred Schreuder door naar het eerste elftal. Michel Kreek (ex-Willem II) nam tijdelijk de honneurs waar, maar de vorige week aangestelde Dave Vos maakt het seizoen af bij Jong Ajax. Als hoofdtrainer schroomt Heitinga niet om de jeugd een kans te geven. Zo maakten Kian Fitz-Jim en de piepjonge Jorrel Hato (16) al hun debuut in de hoofdmacht. Ook Youri Regeer en Christian Rasmussen zitten regelmatig bij de wedstrijdselectie.

Onberekenbaar

Met Rasmussen (20) is tevens de topscorer van Jong Ajax genoemd. De Deense spits met het sterke linkerbeen schoot dit seizoen al negen keer raak. Een man om in de gaten te houden dus, maar ook de IJslander Kristian Hlynsson, Hansen en assistkoning Fitz-Jim zijn gevaarlijke jongens. Met Godts dient de volgende groeibriljant zich aan. Voetballen kunnen ze allemaal wel bij Jong Ajax, maar de toppers in spe zijn even onberekenbaar als wisselvallig.

Monsterzege

Willem II en Jong Ajax speelden één keer eerder tegen elkaar in Tilburg. In 2014 walste de thuisclub over het Amsterdamse schaduwteam heen: 7-1. Jongens als Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Sheraldo Becker zagen Bruno Andrade voor rust een glaszuivere hattrick scoren. De andere doelpunten kwamen op naam van Ruud Boymans (2), Terell Ondaan en Ali Messaoud. Drie weken later kroonde Willem II zich tot kampioen van de Jupiler League.

Andrade

Bruno Andrade scoorde in 2014 een hattrick en eigende na afloop de bal toe.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is via Willem II Radio op JUKE te beluisteren. ESPN1 zendt fragmenten van Willem II – Jong Ajax uit in het schakelprogramma.