'Voor resultaat gaan in eigen huis'
Fotografie door
Willem II Media

Aanstaande zondag speelt Willem II zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Go Ahead Eagles. In een vol Koning Willem II stadion wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Trainer Peter Maes blikt vooruit op de wedstrijd tegen de ploeg uit Deventer.

Erik Schouten zit nog niet bij de wedstrijdselectie, de verdediger kampt nog steeds met een blessure. Tijdens het wekelijkse persmoment liet Maes weten dat de rest van de selectie fit is: 'De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de fitheid van de selectie. We zijn op de goede weg en bereiken de gewenste resultaten op de trainingen.'

Resultaat
De eerste wedstrijd in de Eredivisie leverde één punt op voor de Tricolores. Maes was vooraf vooral benieuwd naar wat de selectie kon betekenen in De Kuip: 'We hadden een plan en dat plan werkte goed. We speelden slim en bleven lang in de wedstrijd. Het resultaat tegen Feyenoord bevestigt dat we hard werken, en dat zorgde voor een goed gevoel in het team. Dat moet zondag een vervolg krijgen.'

Thuis
Over de aankomende wedstrijd zegt Maes: 'Go Ahead Eagles is een ander soort ploeg. We hebben kennisgemaakt met de bovenkant van de Eredivisie, zondag komt een ploeg uit de middenmoot op bezoek. Aanvallend moeten we uiteraard meer creëren, maar we blijven realistisch.' De oefenmeester kijkt uit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: 'Thuis, in ons stadion, met onze supporters zorgt altijd voor een ander soort wedstrijd. We moeten voor resultaat gaan in eigen huis,' sluit Maes af.

Willem II – Go Ahead Eagles begint zondag 18 augustus om 14.30 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN 3, te beluisteren via Willem II Radio en te volgen via ons Matchcenter.

Bericht delen