Vriendschappelijk: Willem II met ruime cijfers voorbij Helmond Sport
Willem II Media
Toin Damen

Willem II heeft maandagmiddag Helmond Sport in een vriendschappelijk duel verslagen. Op het trainingsveld achter het Koning Willem II stadion werd het 6-1.

Helmond Sport kwam al in de vierde minuut via proefspeler Maxime Limbombe op voorsprong en Willem II had aanvankelijk moeite om tot schoten op doel te komen. De gelijkmaker viel uiteindelijk wel. Na een halfuur maakte Helmond Sport-verdediger David Mistrafovic hands en benutte Jizz Hornkamp de strafschop: 1-1. Nog geen minuut later joeg Hornkamp na de aftrap succesvol door en bediende hij Michael de Leeuw in de loop op maat, die bekeken binnenschoot: 2-1.

Michael de Leeuw (Willem II - Helmond Sport)
Michael de Leeuw zette Willem II na een 0-1 achterstand op voorsprong en speelde 90 minuten.

Naar grote zege

Kort na de rust zorgde de bedrijvige Hornkamp voor de derde Tilburgse treffer. Na behendig voorwerk van gelegenheidslinksback Joeri Schroijen (een mooie slalom en een breedtepass) was het voor de spits een koud kunstje om van dichtbij binnen te werken: 3-1. De aanval die de vierde treffer van invaller Max Svensson inleidde begon ook bij Schroijen. Via Bosch werd Svensson goed in stelling gebracht, die van dichtbij in de linkerhoek raakschoot: 4-1.

Jesse Bosch (Willem I - Helmond Sport)
Jesse Bosch in duel met Robin van der Meer.

In minuut 71 mocht invaller Elton Kabangu ook een treffer op zijn naam zetten. Na goed doorzetten van Oosting en een puntertje van De Leeuw tikte de Belg kinderlijk eenvoudig binnen: 5-1. In de slotseconde werkte Thijs Oosting de zesde binnen. Eindstand: 6-1.

Opstelling Willem II: Van den Berg, Vermeulen, Lachkar (63. Dammers), Heerkens (63. Woudenberg), Schroijen, Bosch (63. Schouten), Verreth (46. Svensson), Spieringhs, Oosting, Hornkamp, (63. Kabangu), De Leeuw.