Vrijwilligers van het jaar
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

Cor en Nelly Stolzenbach en René Vermetten zijn benoemd tot vrijwilligers van het jaar. Cor en Nelly zijn met terugwerkende kracht benoemd tot de vrijwilligers van het jaar 2020-2021. René Vermetten krijgt die eer vanwege zijn verdiensten in het seizoen 2021-2022. 

Cor en Nelly

Nelly Stolzenbach heeft sinds 2005, dus maar liefst 17 jaar lang, veel vrije tijd besteed aan Willem II. Nelly heeft zowel op het jeugdcomplex naast het stadion als sinds kort bij de nieuwe accommodatie aan de Rueckertbaan de begeleiders van de tegenstanders op een representatieve wijze ontvangen. Dat betekent dat Nelly 45 zaterdagen per seizoen van ’s ochtends 11.00 uur tot 17.00 uur klaar staat om de bezoekers te voorzien van een drankje en een hapje. Nelly doet haar werk met liefde en verdient daarvoor een grote pluim.

Afbeelding
Cor & Nelly

Cor, de man van Nelly, kwam in 1965 als 20-jarige speler over van Wilhelmina uit Den Bosch naar Willem II. Hij zou 12 jaar het shirt van de Tricolores dragen. Cor was een faire voetballer, die ook regelmatig de aanvoerdersband droeg.

Na zijn voetbalcarrière werd Cor trainer bij een aantal clubs, maar vergat zijn liefde voor Willem II niet. Hij maakte zich verdienstelijk door bij de Tricolores nog verschillende functies te vervullen. Hij begeleidde de A-jeugd, werd bestuurslid van de ‘Oude Glorie’, lid van een technisch platform, lid van een organisatieteam van de voetbalacademie en lid van de clubraad. Cor is een bescheiden man die door iedereen wordt gewaardeerd en het is daarom niet verwonderlijk dat hij in 2014 de kampioensschaal van de Jupiler League aan Jordens Peters mocht uitreiken. 

Afbeelding
Cor

René Vermetten

René Vermetten was van 2001 tot 2015 medewerker van de club en is zich daarna op verschillende vlakken voor Willem II blijven inzetten. René maakt onderdeel uit van de vrijwillige redactie en neemt met regelmaat interviews voor het Tricolores Magazine en de wedstrijdverslagen voor zijn rekening. Ook vervult René een belangrijke rol binnen Oude Glorie. Oude Glorie werd in 2004 opgericht voor en door oud-spelers die elkaar graag in het Koning Willem II stadion, en daarbuiten, blijven zien. Door het samenbrengen van voormalige teams en spelers en het organiseren van activiteiten voor Oude Glorie heeft René ook voor deze grote groep oud-spelers een belangrijke betekenis. 

Afbeelding
Rene Vermetten

125 jaar

Rondom het 125-jarig jubileum van de club vervulde René een belangrijke rol. Samen met medewerkers en vrijwilligers zette hij vol overgave zijn schouders onder verschillende projecten die voor dit jubileum geïnitieerd zijn. René’s speciale aandacht ging uit naar de realisatie van de expositie in De LocHal, waarvoor hij nauw samenwerkte met Bas Horsten. Gedurende de bijna vier maanden durende expositie nam René verschillende initiatieven, zoals het uitnodigen van oud-spelers, om een bezoek aan de prachtige expositie extra glans te geven. Ook verzorgde hij zelf vele rondleidingen aan diverse groepen geïnteresseerden. René blijft ook de komende tijd betrokken bij overige jubileumactiviteiten. 

Wij bedanken Cor, Nelly en René voor alles dat zij tot op heden voor de club betekend hebben en feliciteren hen van harte met deze mooie eer!

Bericht delen