'We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd'
Fotografie door
Willem II Media

Vrijdagavond staat Willem II in het Koning Willem II stadion tegenover Jong AZ. Wegens privéomstandigheden was Peter Maes afwezig bij het persmoment en vertrok direct na de training naar huis. Assistent-trainer, Peter van den Berg, verving hem tijdens het persmoment.

Na het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht afgelopen maandag, treffen de Tricolores opnieuw een beloftenteam, Jong AZ. Van den Berg licht toe: ‘Het is zuur dat we afgelopen maandag gelijk hebben gespeeld tegen Utrecht. We creëerden voldoende kansen, maar het lukte ons niet om ze te verzilveren. Nu richten we onze aandacht volledig op de volgende tegenstander. Jong AZ is het best geklasseerde beloftenteam en staat momenteel achtste.’

Afbeelding
training

Willem II moet het vrijdagavond zonder Tommy St. Jago en Matthias Verreth doen. Jeremy Bokila, die afgelopen maandag zijn vijfde gele kaart ontving, is geschorst voor de wedstrijd tegen Jong AZ. Ringo Meerveld is nog een twijfelgeval.  ‘Wat Ringo betreft, maken we de beslissing op het laatste moment. Het is op dit moment fifty-fifty,’ verklaart de assistent-trainer. Freek Heerkens en Amine Lachkar vervangen St. Jago en Verreth, zij starten in de basis.

Jong AZ
De ploeg van Leeroy Echteld kent een sterk seizoen. ‘Jong AZ beschikt over een team vol kwaliteit. Het zijn vaardige, snelle spelers die goed op elkaar ingespeeld zijn. Jong-teams zijn altijd lastig te peilen, omdat je nooit precies weet wie er gaan spelen. Maar de speelwijze zal grotendeels gelijk blijven met mogelijk wat andere namen,’ merkt Van den Berg op.

Druk
Met nog vijf wedstrijden te gaan, is de strijd om promotie spannend. Willem II heeft een voorsprong van drie punten op de nummer twee, Roda JC, en zes punten op de nummer drie, FC Groningen. ‘We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Morgen is belangrijk. Daarna richten we ons pas op de volgende,’ zegt Van den Berg.

Willem II – Jong AZ begint vrijdag om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op STAR Channel. De wedstrijd is ook te volgen via het Matchcenter en live via Willem II Radio.

Bericht delen