'We hebben deze topwedstrijd samen gecreëerd'
Fotografie door
Willem II Media

Willem II speelt morgenavond tegen Roda JC met Nick Doodeman in de basis. De aanvaller zal voor het eerst dit seizoen aan de aftrap staan: 'Dat heeft hij zelf afgedwongen,' licht Maes toe.

Over de mogelijke opstelling liet de trainer, naast Doodeman, niet veel los. Het is voor de buitenspeler zijn eerste basisplek in bijna een jaar tijd na zijn zware blessure. Maes beschikt verder over een fitte selectie, ook Patrick Joosten is fit genoeg om eventueel te starten in Kerkrade.

Laatste training
De laatste training viel letterlijk en figuurlijk ‘in het water’ vanmiddag. 'We moesten ons aanpassen vanwege het weer. We hebben kort en met plezier getraind, zodat we met een goede mindset naar de wedstrijd toe kunnen leven.

Afbeelding
training

Rendement Bokila
De afgelopen weken is wel gebleken dat Jeremy Bokila een heel hoog rendement heeft als invaller. 'We halen het maximale uit hem op dit moment en dat pakt op dit moment heel goed uit.' Op de vraag of de spits in aanmerking komt voor een basisplek zegt Peter Maes: 'Dat is zeker mogelijk, maar we gaan voor het maximale rendement.'

Gecreëerde topwedstrijd
Zaterdagavond speelt de trainer zijn eerste topwedstrijd tegen de koploper van de competitie. Maes licht toe: 'We hebben deze topwedstrijd samen gecreëerd doordat wij de afgelopen vier wedstrijden goed hebben gepresteerd. Je hoeft niemand te motiveren voor deze topper tussen de nummer één en twee. De belangen zijn bekend bij de selectie en staf en ik ben heel benieuwd hoe wij morgen voor de dag komen'. 

Willem II speelt in het Parkstad Limburg Stadion om 20.00 uur tegen Roda JC. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden door ESPN.

Bericht delen