'We moeten ons niet laten afleiden door randzaken'
Fotografie door
Willem II Media

Aanstaande vrijdagavond staan de nummers één en twaalf van de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar in Helmond. Om 20.00 uur start het duel tussen Helmond Sport en Willem II. Tijdens het wekelijkse persmoment blikt Peter Maes vooruit op deze wedstrijd.

Ringo Meerveld en Matthias Verreth, die de wedstrijd tegen VVV-Venlo vroegtijdig moesten verlaten, maken 'gewoon' deel uit van de wedstrijdselectie en starten in de basis. ‘Beide spelers zijn fit anders stel ik ze niet op,’ benadrukt Maes. Amine Lachkar keert ook terug in de wedstrijdselectie na zijn schorsing van twee wedstrijden. Jayden Houtriet is er in Helmond niet bij vanwege een lichte blessure die hij heeft opgelopen tijdens de wedstrijd met Willem II O21.

VVV-Venlo
Door de overwinning van afgelopen zaterdag hebben de Tricolores 66 punten uit 31 wedstrijden, Maes: 'We hebben thuis tegen VVV-Venlo een goede wedstrijd gespeeld waarbij we nagenoeg niets hebben weggegeven. We hebben het resultaat volwassen naar ons toegetrokken'.

Fysiek en mentaal
‘Het fysieke en het mentale aspect moeten hand in hand gaan. We moeten mentaal sterk blijven en ons niet laten afleiden door randzaken, daarnaast heeft de groep goed gereageerd op de twee nederlagen door negen uit negen te halen,’ stelt Maes vastberaden. ‘We hebben samen één doel en vormen een geweldige groep die bereid is voor elkaar te vechten en dat is wat ik wil zien.’

Afbeelding
team

Helmond Sport
Helmond Sport, de huidige nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, laat een goede reeks zien met 10 punten uit de laatste vier thuisduels. ‘Helmond Sport is een sterk team dat goed presteert, maar desondanks vallen de resultaten tegen. Bovendien hebben ze sinds half december thuis niet meer verloren. Naar mijn mening verdienen ze een hogere positie op de ranglijst,’ zegt Maes.

Helmond Sport – Willem II begint vrijdag om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op ESPN 2. Willem II Radio doet eveneens rechtstreeks verslag vanaf De Braak.

Bericht delen