'We moeten onze rug rechten'
Fotografie door
Toin Damen & Geert van Erven

Met Peter van den Berg aan het roer neemt Willem II het vrijdagavond op tegen MVV. De Tricolores willen na een bewogen week de rug rechten tegen MVV. ‘Reinier was een goede collega waarmee ik fantastisch heb samengewerkt. Het is teleurstellend dat hij moest vertrekken. De knop is omgezet en we richten ons nu vol op MVV.’

Het overhoop gooien van de formatie en opstelling doet Van den Berg niet. ‘Uiteindelijk is het plotselinge vertrek voor spelers en staf teleurstellend. Na zo’n bewogen week heeft het geen zin om in twee dagen tijd grote veranderingen toe te passen. Het gaat om bepaalde accenten.'

Rug rechten
Na het pijnlijke derbyverlies kan Willem II zich in eigen huis revancheren. ‘We moeten door en er staat een belangrijke wedstrijd op het programma. De rug rechten en er staan, daar gaan we voor. Het mooiste wat er is, is als onze supporters dan ook nog eens achter ons staan,' aldus Van den Berg.

Terugkeer Doodeman
Na een lang revalidatieproces keert Nick Doodeman vrijdagavond terug in de wedstrijdselectie. Van den Berg licht toe: 'Na een hele zware blessure is Nick eindelijk terug bij de groep, dit is hartstikke mooi en dit heeft hij dik verdiend na een zware en lange revalidatie.' International Jeredy Hilterman komt deze week niet in actie voor Willem II. De spits maakt zich met het Surinaamse elftal op voor een drietal wedstrijden in de CONCACAF Nations League. Naast Hilterman zijn Dani Mathieu, Jelte Pal, Zico Soree en Tommy St. Jago afwezig. 

Willem II – MVV is vrijdag live te zien bij ESPN 1, te beluisteren via Willem II Radio en te volgen via het liveblog. De aftrap is om 21.00 uur.

Bericht delen