'We willen er 100% voor gaan'
Fotografie door
Willem II Media

Vrijdagavond vormt een uitverkocht Koning Willem II stadion het strijdtoneel voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen SC Telstar. Met een overwinning op De Witte Leeuwen kan Willem II het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie claimen. Peter Maes blikt vooruit op de kampioenswedstrijd.

Tijdens het wekelijkse persmoment laat Maes weten dat hij weer kan beschikken over Jesse Bosch, na zijn schorsing van vorige week. Ook Tommy St. Jago keert terug in de wedstrijdselectie. ‘Tommy sluit weer aan en zit vrijdag op de bank. Hij is volledig hersteld van zijn blessure’, vertelt Maes. Daarnaast is er een wijziging in de verdediging: Rúnar Sigurgeirsson start in de basis en Rob Nizet begint op de bank. Maes licht deze keuze toe: ‘Rúnar verdient het om nog een keer te spelen, omdat hij altijd goed gepresteerd heeft. Deze beslissing betekent niet dat Nizet minder presteert, want hij heeft het in de laatste periode ook erg goed gedaan.’

Veel stress weggevallen
Afgelopen week heeft de selectie zich goed voorbereid op de laatste wedstrijd van het seizoen. ‘Na afgelopen vrijdag is er veel stress bij de spelersgroep weggevallen, maar ik merk dat ze vrijdag nog steeds 100% willen geven’, merkt Maes op.
 

Afbeelding
training

Afscheid Heerkens
Afgelopen week werd bekend dat Freek Heerkens een punt zet achter zijn voetbalcarrière. Peter Maes toont veel respect voor deze beslissing: ‘Ik vind het een moedige keuze en mooi dat hij zijn carrière op deze manier kan afsluiten. Ik weet zeker dat er voor Freek nog een schitterende toekomst ligt.’

Telstar
SC Telstar komt vrijdag op bezoek in Tilburg. ‘Telstar heeft een sterk team en in de laatste wedstrijden hebben ze verrassende resultaten geboekt tegen sterke tegenstanders, dus wij zijn gewaarschuwd. Het team heeft een aantal spelers met veel kwaliteit’, aldus Maes.

Bericht delen