‘We zijn klaar voor meerdere scenario’s’
Geert van Erven

Willem II bereidt zich op normale wijze voor op de meest opmerkelijke “wedstrijd” van dit seizoen. Dinsdagmiddag beginnen de Tricolores met een 0-1 voorsprong aan het restantduel van pakweg 20 minuten. ‘We weten niet wat NAC gaat doen, dus hebben we ons voorbereid op verschillende scenario’s’, zegt trainer Reinier Robbemond.

Robbemond doel daarmee op het feit dat een reguliere tegenstanderanalyse voor de uitgestelde slotfase tegen NAC niet erg relevant is. ‘Als staf bereiden we het team normaal gesproken voor op de kwaliteiten en het verwachte strijdplan van de tegenstander. Gebaseerd om een volledige wedstrijd. Maar deze wedstrijd is van korte duur en we staan bij de aftrap al met 0-1 voor. NAC heeft een tactiek kunnen voorbereiden die wij op basis van eerdere wedstrijden niet hebben kunnen analyseren. We moeten er dus van uitgaan dat NAC ook een andere speelwijze in de strijd gooit. Daar zijn we klaar voor.’

Goedkeuring voor Mathieu

Vanwege de ‘restantregels’ begint Willem II met de elf namen die in minuut ’74 van het veld moesten stappen. De enige wijziging is dat de zieke Joeri Schroijen en licht geblesseerde Amine Lachkar er niet bij zijn. Dani Mathieu keert ten opzichte van het eerste deel van de derby terug in de wedstrijdselectie. Daar heeft de club gezien de reglementen toestemming voor gekregen.

staak
Het restant duurt - zonder extra tijd - 15 minuten en 57 seconden.

Wissels invalklaar

Omdat het restant inclusief extra tijd naar verwachting zo’n 20 minuten duurt, doen ook de bankzitters voor de aftrap een intensieve warming-up. Robbemond: ‘De wisselspelers moeten als het nodig is diréct inzetbaar zijn. Warmgelopen, scheenbeschermers om, shirtje aan, dat soort zaken. Gezien de onvoorspelbaarheid van dit restant moeten we pijlsnel kunnen schakelen als dat nodig is. Dat betekent niet dat onze tactiek afhankelijk is van die van NAC, we hebben ons natuurlijk ook aanvallend gezien goed voorbereid op deze wedstrijd.’ Ook qua praktische gang van zaken wordt het restant als een gebruikelijke wedstrijd benaderd. ‘De sportmaaltijd, het tijdstip van vertrek naar Breda, de warming-up. We willen niet afwijken van wat we gewend zijn. Dat geeft houvast en rust. Het enige dat anders is, is de lengte van deze wedstrijd’, besluit de hoofdtrainer.

Opstelling

Opstelling Willem II: Smits, Owusu, Dammers, Verreth, Schouten, Woudenberg, Bosch, Svensson, Oosting, Hornkamp, Kabangu.

De gewisselde Ringo Meerveld mag niet meer in actie komen.