'We zitten midden in een proces'
Fotografie door
Willem II Media

Aanstaande zaterdag speelt Willem II een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer drie van de competitie. Miodrag Pivaš zit nog niet bij de wedstrijdselectie. De huurling van Newcastle United F.C gaat zijn minuten maken bij het team van Kenny Verhoene. 

Afgelopen donderdag sloot Pivaš zich aan bij de selectie, en vandaag trainde hij voor de tweede keer mee met de selectie. Tijdens het wekelijkse persmoment gaf Peter Maes aan dat de Serviër zaterdag speelminuten gaat maken bij Willem II O21. ‘Mio (red. Miodrag) is atletisch goed ontwikkeld en heeft een solide basis. Hij heeft een aantal maanden geen wedstrijden gespeeld. Om verder te bouwen moet hij minuten maken en wedstrijdritme opdoen,’ licht Maes toe over de keuze om hem bij O21 te laten spelen.

Van Loon
Ook Per van Loon sluit zaterdag aan bij O21. ‘Het is belangrijk dat jonge spelers zoveel mogelijk minuten maken. We willen hen de kans geven om in actie te komen,’ zegt Maes. De 17-jarige Jens Mathijsen zit wel bij de wedstrijdselectie: ‘Jens sluit wel aan voor de wedstrijd tegen Utrecht. Maar ook hij gaat in de toekomst nog minuten maken voor O21 om wedstrijdritme op te doen.’

Afbeelding
Maes

De Domstedelingen
FC Utrecht kent een goede start van de competitie. Na vijf wedstrijden staat de ploeg van Ron Jans op vier overwinningen en één gelijkspel. ‘Ik wil dat we zaterdag hetzelfde laten zien als tegen RKC, en dat we iets extra’s brengen.’ aldus Maes.

Flow
‘We zitten midden in een proces met het team. We hebben vijf wedstrijden gespeeld en vier daarvan niet verloren. We zitten in een flow en ook vandaag hebben de jongens goed getraind. Maar er komt ook een periode waarin we wedstrijden gaan verliezen, en daar moeten we als selectie op kunnen reageren en dat hoort bij het proces,’ voegt Maes toe.

Live volgen?
FC Utrecht – Willem II begint zaterdag om 16.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via het Matchcenter op de website, Willem II Radio en ESPN 2.

Bericht delen