Weg naar succes vervolgen in Utrecht
Auteur
Joris Gemen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II ziet dat de route naar de Eredivisie met de week minder kilometers telt, maar weet tegelijkertijd ook dat het nog een lange weg te gaan heeft. Vanavond reist de ploeg van Peter Maes voor de 33e competitiewedstrijd af naar de Galgenwaard, waar een duel met hekkensluiter Jong FC Utrecht wacht.

Jong FC Utrecht trad in het seizoen 2016/17 toe tot de Keuken Kampioen Divisie. En als we naar de eindklasseringen kijken, wordt duidelijk dat het Utrechtse tijdperk op het tweede voetbalniveau van Nederland weinig hoogtepunten kende. Jong FC Utrecht eindigde achtereenvolgens op de achttiende, twintigste, negentiende, twaalfde, achttiende, achttiende en twintigste plek.

Teleurstellende standaard
In de onderste regionen bivakkeren, is dus de – teleurstellende – standaard voor Jong FC Utrecht. Ook dit seizoen loopt het allesbehalve goed in de Domstad. Het team van coach Ivar van Dinteren staat met slechts 23 punten uit 32 wedstrijden op de laatste plaats. Een schrale troost: FC Den Bosch heeft evenveel punten, maar staat door een iets beter doelsaldo (-32 om -36) negentiende. Is Jong FC Utrecht met bovengenoemde statistieken dan aangeschoten wild? Nee. En al helemaal niet als het in eigen huis speelt. Want daar kwamen 4 van de in totaal 5 overwinningen tot stand. En dat gebeurde niet tegen de minste tegenstanders. Zo werden Roda JC en FC Groningen met 1-0 verslagen, ging De Graafschap met 2-0 onderuit en dolf SC Cambuur zelfs twee keer het onderspit (3-2 en 2-4).  

Afbeelding
JUTWIL

Heenduel biedt perspectief
En dan komt met Willem II de koploper van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek vanavond. Of de Domstedelingen bloed ruiken op basis van de statistieken in eigen huis dit seizoen, is nog maar de vraag. Maar ze zullen zich ongetwijfeld vasthouden aan de eerdere ontmoeting met de Tilburgers, in november 2023. Toen had Willem II veel moeite met een stug Jong FC Utrecht, dat via Nazjir Held zelfs op voorsprong kwam in de eerste helft. Vervolgens moesten de Utrechters pas diep in de tweede helft hun meerdere erkennen in de thuisploeg, dat dankzij goals van Max Svensson en Jeredy Hilterman met 2-1 won. Die wedstrijd in het Koning Willem II Stadion was pas de derde ontmoeting tussen Willem II en Jong FC Utrecht. Het eerste treffen, in het begin van vorig seizoen, eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarna de Tricolores de return overtuigend met 3-0 wonnen.  

Andere aanloop  
Jong FC Utrecht en Willem II kennen allebei een andere aanloop naar dit duel. Waar Willem II achtereenvolgens won van FC Eindhoven, FC Den Bosch, VVV-Venlo en Helmond Sport, wacht Jong FC Utrecht sinds de uitoverwinning bij Cambuur van 16 februari nog altijd op een nieuw resultaat. Tegen TOP Oss (0-3), NAC Breda (3-1), Helmond Sport (0-1), FC Eindhoven (3-0), FC Emmen (2-3) en Telstar (5-1) bleef het telkens met lege handen achter. Voor Jong FC Utrecht volgt vanavond in de Galgenwaard dus weer een nieuwe kans óp succes, terwijl Willem II de weg náár succes dolgraag wil vervolgen. Daarin wordt het gesteund door 400 meereizende Willem II’ers.

De in Tilburg achtergebleven supporters kunnen het duel live volgen via ESPN 1, Willem II Radio op Juke en het Matchcenter op de website.  

Bericht delen