Willem II blijft ongeslagen
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft in een aantrekkelijke wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. In de eerste helft bracht Juho Talvitie de thuisclub op voorsprong, maar kort na de openingstreffer schoot Jesse Bosch snoeihard de gelijkmaker binnen. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer, waardoor de Tricolores na drie speelronden nog ongeslagen zijn.

De basisopstelling van Willem II was ongewijzigd ten opzichte van de vorige twee competitieduels. De openingsfase was duidelijk voor de thuisclub. De Tricolores brachten zichzelf door slordig positiespel onnodig in de problemen. Een schot van Shiloh 't Zand belandde in het zijnet en de inzet van Brian Limbombe werd door Thomas Didillon-Hödl met een uitstekende redding gekeerd.

HERWIL

Kansen
Nadat de Tricolores de Almelose aanvalsdrang hadden overleeft, werden de verhoudingen in het veld hersteld. Uit een corner schoot Cisse Sandra de bal hard richting de kruising, maar de bal belandde op de rug van Brian de Keersemaecker. Even later ging een kopbal van Kyan Veasen over en een schot van Sandra maar net naast.

Treffers binnen enkele minuten
Willem II leek de wedstrijd onder controle te krijgen, maar plots was daar een fraaie combinatie van Heracles. Juho Talvitie stoomde op, gaf de bal op Mario Engels, die de bal bij de achterlijn, bij hem terug bezorgde, waarna Talvitie simpel de 1-0 kon binnentikken. Terwijl het feest op de thuistribunes nog in volle gang was, schoot Jesse Bosch snoeihard raak in de linkerhoek en bracht daarmee de stand in de aantrekkelijke eerste helft weer op gelijke hoogte: 1-1. Een afstandsschot van 't Zand met een schitterende redding van Didillon-Hödl bracht geen verandering in de stand en daarmee was de ruststand bepaald.

Afgekeurd
Kort na rust leek Willem II via Raffael Behounek op voorsprong te komen, maar na enig nadenken van de VAR werd het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd, waardoor de 1-2 niet doorging. Die tussenstand kwam ook niet op het scorebord toen Amine Lachkar even later de bal uit een corner het doel leek in te lopen, maar attent keeperswerk van Fabian de Keijzer voorkwam dit.

Vers bloed
Trainer Erwin van de Looi besefte dat zijn ploeg vers bloed nodig had en bracht met Suf Podgoreanu en Sem Scheperman, nieuwe krachten binnen de lijnen. Met name Pdgoreanu bezorgde de Tilburgse verdediging handenvol werk. Op een afstandsschot moest Didillon-Hödl redding brengen en uit de rebound schoot Mario Engels over. Heracles ging op zoek naar de overwinning, maar Willem II bleef fier overeind. Keeper Didillon-Hödl had daar een belangrijk aandeel in, want ook in de slotfase hield hij met enkele knappe reddingen op schoten van 't Zand, zijn doel schoon. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en neemt Willem II één punt mee naar Tilburg.