Willem II boekt eerste zege tegen FC Dordrecht
Guido Holman
Geert van Erven, Toin Damen

Willem II heeft de eerste zege van de competitie binnen. Het legde in een wedstrijd met twee gezichten FC Dordrecht met 2-0 over de knie. Michael de Leeuw scoorde na een half uur. Even na rust zette Max Svensson de eindstand op het scorebord.

Freek Heerkens
Freek Heerkens verscheen vandaag mét de aanvoerdersband aan de afstrap

Freek Heerkens kreeg van Reinier Robbemond de voorkeur kreeg boven Valentino Vermeulen. Desondanks hadden de Tricolores het in de eerste helft lastig met FC Dordrecht. Het elftal van Michele Santoni speelde fris en fruitig. Het combineerde er lustig op los en de Willem II spelers kwamen vaak een stap te laat.

Openingstreffer
Het wachten was op een treffer van de gasten. Doelman Joshua Smits wist de bal enkele keren ternauwernood naast en over te tikken. Bij de beste kans van de Dordtenaren was ook de Willem II goalie kansloos. Uit een voorzet van de Oostenrijkse spits René Kriwak schoot Mathis Suray kiezelhard tegen de paal. Maar zo als dikwijls in het voetbal viel de treffer aan de andere zijde. Uit een schitterende voorzet van linksback Niels van Berkel kopte Michael de leeuw onberispelijk de 1-0 tegen de touwen. Hierna kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht, maar doelpunten vielen er in de eerste helft niet meer.

Max Svensson
Opluchting bij Svensson na zijn treffer

Linksbuiten Max de Waal bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Zijn vervanger Max Svensson, was binnen vier minuten de gevierde man. De Zweedse aanvaller kwam goed naar binnen om de 2-0 binnen te schieten, na opnieuw een voorzet van Van Berkel, die goed werd teruggelegd.

Kansenregen
Daarna ging het aan Tilburgse kant lopen. FC Dordrecht was nog spaarzaam op de Willem II helft te vinden en creëerde alleen nog maar een goede kopkans voor spits Kriwak en enige schoten van afstand. Willem II reeg de goede kansen aaneen, maar Svensson, Meerveld en Bosch verzuimden de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Debutant Houtriet
De overwinning kwam geen moment meer in gevaar. In blessuretijd gunde trainer Reinier Robbemond middenvelder Jayden Houtriet nog zijn officiële debuut in het betaald voetbal. De jongeling kreeg nog een kans op om te scoren, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Jayden Houtriet
Jayden Houtriet viert zijn debuut en de overwinning met de supporters, gesteund door zijn ploeggenoten

Door de overwinning staat Willem II met nog enkele wedstrijden te spelen in de tweede competitieronde op de gedeelde tweede plaats. Volgende week reist de ploeg af naar het hoge Noorden om de gedoodverfde kampioen FC Groningen partij te bieden. De eerste zondag van september is NAC Breda te gast in Tilburg.