Willem II boekt ruime oefenzege op Lommel SK
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

In een tropisch Loon op Zand heeft Willem II stevig uitgehaald tegen de Belgische tweedeklasser Lommel SK. Na zeven kwartier stond er een ruime 5-0 overwinning op het scorebord. Nick Doodeman, Cisse Sandra, Ringo Meerveld, Per van Loon en Patrick Joosten verzorgden de Tilburgse productie.

Ondanks de warmte besloten beide ploegen om drie keer 35 minuten te spelen op sportpark De Klokkenberg. Willem II schoot direct uit de startblokken. Al in de tweede minuut was het raak. Rúnar Sigurgeirsson pompte de bal in het Belgische strafschopgebied. Lommel kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna Doodeman bekeken raakschoot in de verre hoek: 1-0.

Loeren op de counter
Lommel miste vorig seizoen op een haar na de promotie naar het hoogste Belgische niveau. Dit jaar hoopt de ploeg van trainer Steve Bould de stap wel te kunnen maken. Een tegenstander om rekening mee te houden dus, al moesten de Belgen het stellen zonder sterspeler Dermane Karim (ex-Feyenoord). Na de openingstreffer van Doodeman liet Willem II het initiatief aan Lommel. Onder impulsen van aanvoerder Lucas Schoofs (ex-Heracles) lieten de Belgen de bal aardig rondgaan, maar uitgespeelde kansen leverde het nauwelijks op. Willem II loerde op de counter, maar Lommel wist het gevaar steeds in de kiem te smoren.

Weer Sandra
In het tweede bedrijf speelde Willem II verder naar voren. Op het middenveld wisten Jesse Bosch, Sandra en Meerveld elkaar goed te vinden, waardoor er steeds ruimte ontstond aan de zijkanten. Zo kwam Doodeman vrij op rechts, waarna hij de bal terugtrok op Sandra. Met een bekeken schuiver verdubbelde de Belg de voorsprong, zijn vierde doelpunt in de voorbereiding. Halverwege kwam Stijn Wuytens (34) binnen de lijnen bij Lommel. De ex-Willem II’er was koud in het veld toen Meerveld na een knappe solo de 3-0 binnenschoot. De middenvelder trok vanaf links naar binnen en liet keeper Matthias Pieklak kansloos in de verre hoek: 3-0.

Doorwisselen
In het laatste deel van de wedstrijd wisselde trainer Peter Maes flink door. Met acht nieuwe gezichten lukte het nog aardig om Lommel onder druk te zetten. Een prima uithaal van Patrick Joosten kon ternauwernood worden gepareerd. Khaled Razak sloeg in de rebound toe, maar het feest ging niet door omdat scheidsrechter Joey Kooij buitenspel had geconstateerd. Het was uitstel van executie, want kort daarna schoot Per van Loon de 4-0 binnen. Bij Lommel was het beste er intussen wel vanaf. Het slotakkoord was voor Joosten die zijn bedrijvige invalbeurt met een doelpunt bekroonde: 5-0. Een eretreffer was het in aanvallend opzicht onmachtige Lommel niet gegund, want een inzet van de Mexicaan Hugo Weckmann hobbelde tegen de paal.

Aanstaande maandag vervolgt Willem II de oefencampagne met een trainingskamp in St. Michielsgestel. 

Bericht delen