Willem II De Podcast met Bud Brocken
Fotografie door
Willem II Media

In de tweede aflevering van het tweede seizoen van Willem II De Podcast gaat Pim Smolders in gesprek met 'De Koning van de Curve', Bud Brocken. Deze oud-speler van Willem II heeft maar liefst 388 wedstrijden voor de Tricolores gespeeld.

Bud Brocken is geen onbekende in Tilburg. De voormalige rechtsbuiten kwam via Longa en RKTVV uiteindelijk bij Willem II terecht. Als 17-jarige debuteerde hij in het rood, wit en blauw en speelde daarna 11 jaar voor Willem II, verdeeld over twee perioden.

In 1981 maakte Brocken de overstap naar het Engelse Birmingham City, maar keerde binnen een jaar terug naar Nederland om voor FC Groningen te spelen. In 1985 verliet hij het Oosterpark om weer terug te keren naar Tilburg. Onder leiding van Piet de Visser promoveerden de Tricolores in het seizoen 1986/1987, waarna ze het daaropvolgende seizoen als vierde eindigden in de Eredivisie.

Van 1990 tot 1992 speelde Brocken nog voor FC Den Bosch, waar hij zijn voetbalcarrière beëindigde. 'De Koning van de Curve' speelde ook vijf interlands voor het Nederlands elftal.

In deze podcastaflevering wordt teruggeblikt op zijn carrière als speler. Ook komt Brocken's favoriete Willem II-elftal aan bod. Luister naar de tweede aflevering van 'Willem II De Podcast' op JUKE!

Bericht delen