Willem II doet zichzelf tekort tegen FC Utrecht
Auteur
Bart Marcelissen
Geert van Erven & Toin Damen

Ondanks twee treffers van Cisse Sandra lukte het Willem II niet om een resultaat te behalen op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg uit Tilburg knokte zich twee keer terug van een achterstand, maar slaagde er niet in om het heft in eigen hand te nemen.

De Tricolores verschenen voor de zesde keer op rij met dezelfde elf spelers aan de aftrap  op bezoek bij FC Utrecht. In een zonovergoten Stadion Galgenwaard trapten de Tricolores om half vijf af tegen de nummer drie van de Eredivisie.

Afbeelding
UTRWIL

Snelle achterstand
Willem II begon geconcentreerd aan de wedstrijd maar liet FC Utrecht het spel maken. In de openingsminuten leidde dit direct tot een kans voor de ploeg van Ron Jans. Didillon-Hödl had een redding en de hulp van zijn verdedigers nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Niet veel later zocht Utrecht weer de aanval en dankzij  een goede steekpass en een strakke voorzet over de grond die door Raffael Behounek in het eigen doel werd gewerkt kwam FC Utrecht in de elfde minuut op voorsprong.

Hoofdrol voor Sandra
Halverwege de eerste helft kreeg Willem II iets meer grip op de wedstrijd. De bal ging sneller van voet naar voet, maar tot kansen kwam het nog niet. Totdat Willem II in de 29e minuut op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Cisse Sandra. Dankzij sterk werk van Rúnar Sigurgeirsson die de bal goed breed legde, kon Sandra vanaf de rand van de zestien vrij uithalen en zo zijn tweede doelpunt van het seizoen binnenschieten.

Een aantal minuten na de gelijkmaker kwam FC Utrecht wederom op voorsprong. Een voorzet van El Karouani belandde op de arm van Sandra. Noah Ohio schoot de bal vanaf elf meter koeltjes in de rechterhoek. Na commentaar op scheidsrechter Joey Kooij werd trainer Peter Maes naar de tribune gestuurd. Direct daarna kreeg Cisse Sandra na goed doorjagen op de verdediging van Utrecht de kans om Willem II op gelijke hoogte te schieten. Eén op één met keeper Barkas hield de aanvaller het hoofd koel en schoot de bal beheerst in het net.

Sterk Utrecht
In het eerste kwartier na rust hadden de Tricolores het lastig met de ploeg uit Utrecht. Na wederom een strakke voorzet over de grond kwam de thuisploeg in de tweede helft snel weer op voorsprong. De bal werd door Sigurgeirsson van dichtbij in het dak van het doel gewerkt. Nadat de ploeg van Ron Jans op voorsprong kwam, lukte het de thuisploeg niet om tot meer uitgespeelde kansen te komen.

Verse krachten
In de 65e minuut kwamen er verse krachten in bij Willem II. Nick Doodeman, Jesse Bosch en Amine Lachkar maakten plaats voor Boris Lambert, Emilio Kehrer en Amar Fatah. Ondanks de verse krachten lukte het Willem II niet om opnieuw het initiatief in handen te nemen. Beide ploegen kwamen in de tweede helft tot weinig kansen. Ook in de slotfase en na het inbrengen van Jeremy Bokila creëerden de bezoekers geen grote kansen meer. Eindstand: 3-2.

Volgende week neemt Willem II het in het Koning Willem II stadion op tegen PSV tijdens een Brabants onderonsje.