Willem II en FC Dordrecht in evenwicht
Enrico van den Elshout
Toin Damen

Willem II speelde vanmiddag een oefenduel tegen FC Dordrecht. In het M-Scores stadion, waar onlangs de promotie werd gevierd, eindigde de wedstrijd over 4 x 30 minuten in een 4-4 gelijkspel. Tommy St. Jago, Max de Waal en Emilio Kehrer (2x) waren de doelpuntenmakers voor de Tricolores. Daniel van Vianen en Joep van der Sluijs, met een hattrick, scoorden namens de thuisclub.

De wedstrijd was alléén toegankelijk voor seizoenkaarthouders en businessclub leden van FC Dordrecht. De aanwezige toeschouwers werden in het eerste half uur niet bepaald op een spektakelstuk getrakteerd. De kansen waren spaarzaam en als de bal in het zestienmetergebied belandde was het een prooi voor de verdedigers.

De tweede helft begon een stuk beter, een vrije trap van Nick Doodeman werd door Tommy St. Jago in het doel gekopt: 0-1. Bij het doelpunt raakte Jens Mathijsen aan zijn pols geblesseerd, toen de keeper tegen hem aan sprong. Hij kon niet verder en werd door Martijn van der Sande vervangen. Net voordat er een uur was gespeeld, gaf Valentino Vermeulen een voorzet op Max de Waal die de 0-2 fraai binnen tikte.

Max de Waal

Het derde kwart van de wedstrijd begon met nagenoeg twee nieuwe elftallen aan beide zijden. Aanvallend waren er met enige regelmaat fraaie acties te zien, maar doelrijpe kansen leverde het niet op. FC Dordrecht kreeg kans op de aansluitingstreffer maar het schot van Jason Ezeb werd door Joshua Smits gekeerd. In de 88e minuut moest Smits toch capituleren toen Daniel van Vianen van dichtbij raak schoot: 1-2. Twee minuten werd het zelfs gelijk toen Joep van der Sluijs met een hard diagonaal schot de 2-2 binnen schoot.

In het laatste kwart was er een enorme kans voor Emilio Kehrer, maar in vrije positie schoot hij naast. De thuisploeg was wel effectief, want halverwege het laatste deel kon Joep van der Sluijs zijn tweede treffer van de middag binnen tikken op aangeven van Jay Zouteriks. Doelpuntenmaker Van der Sluijs had de smaak te pakken want luttele minuten daarna scoorde hij met een harde knal een hattrick en bracht de tussenstand op 4-2. Even later bracht Kehrer de spanning terug, uit een rebound scoorde hij de 4-3. Kort daarna was Kehrer wederom trefzeker toen hij uit een rebound de gelijkmaker scoorde: 4-4. Dit was ook tevens de eindstand. Volgende week zaterdag speelt Willem II zijn volgende oefenduel, in Loon op Zand ontvangt het dan Lommel SK.

Opstelling Willem II eerste uur: Thomas Didillon-Hödl, Jens Mathijsen (37. Martijn van der Sande), Tommy St. Jago, Valentino Vermeulen, Runar Sigurgeirsson, Dani Mathieu (40. Pieter van Maarschalkerwaard), Nick Doodeman, Jesse Bosch, Per van Loon, Cisse Sandra en Max de Waal.

Opstelling Willem II tweede uur: Joshua Smits, Martijn van de Sande, Raffael Behounek, Tristan Hesselberth, Rob Nizet, Amine Lachkar, Ringo Meerveld, Patrick Joosten, Khaled Razak, Emilio Kerher en Mika de Jonge.