Willem II en Jong Ajax delen de punten
Guido Holman
Toin Damen

Willem II heeft vanavond twee punten laten liggen in het thuisduel tegen Jong Ajax. Over heel de wedstrijd gezien verdiende het de overwinning, maar het zat dit keer niet mee. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk door het gemis van drie basisspelers en het feit dat Jong Ajax al acht wedstrijden op rij niet had verloren. Een serie die op 6 november begon op Sportpark de Toekomst met een 1-0 overwinning tegen Willem II.

Allereerst begon de avond in het Koning Willem II stadion met het uitreiken van drie bronzen schilden die in de tweede periode zijn gewonnen door Ringo Meerveld, Joshua Smits en Peter Maes als beste talent, keeper en trainer. Daarna een minuut stilte ter nagedachtenis aan acht Willem II-ers van wie het afgelopen kalenderjaar afscheid is genomen.

meerveld

Eerste kwartier
Na zes minuten was het al raak voor Ringo Meerveld na goed druk zetten van Michael de Leeuw en een assist van Nick Doodeman. De middenvelder schoot de bal van een meter of zestien in de rechterhoek van doelman Tom de Graaff, die kansloos was. Maar niet veel later stond het al weer gelijk. Gabriel Osei Misehouy schoot goed binnen, nadat een geblokte bal voor zijn voeten kwam. Net voor het einde van de rust kwam Willem II dicht bij een voorsprong na een voorzet van Meerveld op Doodeman, maar scheidsrechter Rozendaal floot af voor vermeend buitenspel. In de rest van de eerste helft bleef de thuisclub de bovenliggende partij, maar het moest wel uitkijken niet in de vlijmscherpe counters van Ajax te lopen.

Vers bloed
In de tweede helft liet Jong Ajax bijna niets meer zien en was het wachten op de winnende treffer van Willem II. Jeremy Bokila kopte uit een goede voorzet net naast. Michael de Leeuw raakte de lat. Na een uur spelen verving Trainer Dave Vos zijn hele voorhoede. Voor Willem II het sein om nog meer druk te zetten. Jeredy Hilterman en Patrick Joosten losten De Leeuw en Doodeman af. Maar de winnende treffer kwam er niet meer doordat zowel Bokila als Hilterman een goede voorzet van Joosten niet wisten te verzilveren.

Volgende week wacht Jong PSV op sportpark de Herdgang in Eindhoven op de Tricolores.