Willem II en Onyeike na vier jaar uit elkaar
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen
Afbeelding
onyeike

Aan de samenwerking tussen Willem II en Chima Onyeike komt na vier seizoenen een einde. De club en de conditietrainer hebben in gezamenlijk overleg besloten uit elkaar te gaan. 

Onyeike (46) was sinds 2018 werkzaam in Tilburg. Als onderdeel van de staf bereikte hij de bekerfinale en werd Europees voetbal behaald. Onyeike was in zijn rol als conditietrainer verantwoordelijk voor de fitheid en fysieke ontwikkeling van de selectie. Zo is op zijn initiatief onder andere geïnvesteerd in meer en moderne fitnessmogelijkheden voor het eerste elftal.

Resultaten

‘Vier jaar geleden ben ik onder Adrie Koster bij de club gekomen. We hebben de eerste twee jaar fantastische resultaten behaald met een bekerfinale en Europees voetbal. Helaas waren de laatste twee jaar niet zoals gehoopt met als resultaat degradatie. Met wederzijds respect nemen we afscheid van elkaar en wil ik de spelers, staf en iedereen die Willem II een warm hart toedraagt bedanken voor mijn tijd bij Willem II’, zegt Onyeike.

Afbeelding
onyeike

Professionalisering

Teun Jacobs: ‘Ik ken Chima vanuit het werkveld als een professional. Daarnaast heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren en professionaliseren van de faciliteiten voor de spelers. Op deze goede basis kunnen we door ontwikkelen. De club gaat de invulling voor een fysieke- en performance coach anders invullen.’

Chima, bedankt voor jouw jarenlange inzet voor de club en jouw bijdrage aan onze mooie momenten samen. We wensen je veel succes bij het vervolg van jouw carrière. 

Bericht delen