Willem II en Sparta in ongeslagen Eredivisie-reeks
Auteur
Jeroen van den Assem
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Zaterdagavond staat het tweede thuisduel van de Tricolores op het programma. De twee oudste clubs uit de Eredivisie, Willem II en Sparta Rotterdam, treffen elkaar in het Koning Willem II stadion waar om 21.00 uur de aftrap plaatsvindt.

Knappe start
Willem II kent net als Sparta Rotterdam een ongeslagen seizoenstart met het verschil dat Willem II twee punten meer heeft dan de Spartanen. De bezoekers vinden we terug op de 10e plaats op de ranglijst, 3 plaatsen onder het als 7e geklasseerde Willem II. De Rotterdammers begonnen het seizoen net als Willem II met een remise. Op het Kasteel kwam het niet verder dan een 0-0 tegen Heracles Almelo. Als tweede duel ging het op bezoek bij FC Twente. In de slotfase van dat duel werd een knap punt veilig gesteld: 1-1. Diezelfde eindscore stond ook vorige week op het bord. In een levendig duel werd op het Kasteel een knap punt behaald in de stadsderby tegen Feyenoord. Het verhaal van Willem II is bekend. De Tricolores kunnen spreken van een positieve start na twee gelijke spelen tegen Feyenoord en Heracles Almelo en de drieklapper tegen Go Ahead Eagles.

Geduchte tegenstander
De Spartanen willen ook dit seizoen hoge ogen gooien in de Eredivisie, waarin het zich in de laatste twee seizoenen nestelde in de subtop. Met een respectievelijke 6e en 8e positie als eindklassering zullen ze zich ook dit seizoen weer in het linkerrijtje willen voetballen. De Rotterdammers verzekerden zich vorig seizoen van een play-off ticket om Europees voetbal, maar FC Utrecht was in de halve finale te sterk. Willem II en Sparta troffen elkaar al in de voorbereiding van dit seizoen. Op de velden van Uno Animo in Loon op Zand werd het trainingskamp beĆ«indigd met een 2-4 nederlaag. De Kasteelheren kwamen erg effectief voor de dag en maakten voor rust het verschil duidelijk. Via Cisse Sandra en Emilio Kehrer beperkte Willem II de schade. Sparta Rotterdam begon op 29 juni jl. de voorbereiding en is sindsdien nog steeds ongeslagen. Aan de Tricolores om daar vanavond verandering in te brengen. 

Transfermarkt 
Net als voor de Willem II-supporters is het ook voor de Spartanen nog interessant om de laatste uren van de transfermarkt te volgen. Sterkhouders als o.a. Djagno Wagnerdam, Bart Vriends en Koki Saito vertrokken deze zomer op Spangen. Laatstgenoemde was speler van Lommel SK, onderdeel van de City Football Group waar Sparta- technisch directeur Gerard Nijkamp goede banden mee onderhoudt. Bij de Willem II-aanhang zal dit sinds deze week ook een lichtje doen laten branden, want de Tricolores rondde begin deze week de huur van Amar Fatah af van Troyes AC. Sparta haalden deze zomer daar ook spelers voor terug. Zo versterkte ze de basiself met o.a. Julian Baas van stadsgenoot Excelsior, Mohammed Nasoh van Jong PSV en Boyd Reith van Roda JC. De Tricolores zullen verdedigend op hun hoede moeten zijn voor spits Tobias Lauritsen met daarachter nummer 10 Arno Verschueren. Beiden waren vorig seizoen goed voor bijna de halve doelpuntenproductie van Sparta (22). 

Wie gaat vanavond de eerste nederlaag van het seizoen incasseren? Of gaan beide teams wederom gelijk spelen? Met twee voetballende teams zal het ongetwijfeld een mooie voetbalavond in Tilburg worden. De wedstrijd begint zaterdag om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN 2, Willem II Radio en het Matchcenter op de website. Scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout en hij wordt geassisteerd door Joost van Zuilen, Rogier Honig en Kevin Puts. VAR zijn Martin van den Kerkhof en Dyon Fikkert. 

Bericht delen