Willem II in extremis onderuit tegen Sparta
Auteur
Jeroen van den Assem
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft zaterdagavond met 1-2 verloren van Sparta Rotterdam. Willem II kwam in de slotfase op gelijke hoogte, maar moest het na een knap schot van Camiel Neghli de eerste nederlaag van het seizoen incasseren.

Aftastend begin 
Willem II en Sparta begonnen voorzichtig aan het duel. In de eerste fase van het duel gebeurde er vrij weinig en probeerde beide teams op het middenveld de ruimte te vinden om tot de aanval te komen. Het ging gepaard met het nodige balverlies en slordigheden aan beide kanten. Op een geblokt schot van Spartaan Camiel Neghli na gebeurde er vrij weinig.

Afbeelding
WILSPA

Druk opvoeren 
Een gele kaart van Jesse Bosch leek Willem II wakker te schudden. Willem II, dat de laatste twee duels van Sparta verloor, kon na een halfuur spelen de ruimtes beter benutten. De Tricolores wisten elkaar daardoor beter te bereiken en dat resulteerde in drie gevaarlijke momenten. Sparta-doelman Nick Olij was een sta in de weg voor de Tricolores. Nick Doodeman legde een voorzet op het hoofd van Cisse Sandra die zijn kopbal in de verre hoek gepareerd zag worden door Nick Olij. Kort daarna pakte Olij een schot van Kyan Vaesen en Sandra. Willem II drong aan, maar scoorde niet en dus stond het halverwege 0-0.

Initiatief van Sparta 
Waar Willem II aan het einde van de eerste helft domineerde, zo was het Sparta dat het initiatief nam in de beginfase van het tweede bedrijf. Bij de eerste de beste Spartaanse mogelijkheid was het raak. De bal kwam ongelukkig voor de voeten van Pelle Clement die met een raak schot Thomas Didillon-Hödl kansloos liet: 0-1. Een lange VAR-check zorgde ervoor dat Willem II in leven bleef. Sparta leek even op 0-2 te komen uit een vrije trap van Julian Baas. De bal belandde via Mike Eerdhuijzen voor de voeten van Rick Meissen die bij de tweede paal de 0-2 binnen schoof, waar het niet dat er buitenspel geconstateerd werd bij de genomen vrije trap.

Debuut van de nieuwelingen 
De Tricolores kwamen moeilijk tot kansen en dus besloot Willem II-trainer Peter Maes zijn elftal van vers bloed te voorzien voor de slotfase van het duel. Deze week tekende vleugelaanvaller Amar Fatah en middenvelder Boris Lambert hun contract in Tilburg en dat mochten ze onderstrepen met hun debuut in het eerste elftal. Naar de kant gingen Lachkar en Doodeman. Tevens kwamen Rob Nizet en Jeremy Bokila binnen de lijnen voor Rúnar Thór Sigurgeirsson en Jesse Bosch.

Spectaculaire slotfase 
Met nieuwe impuls binnen de lijnen ging Willem II op zoek naar de gelijkmaker. Willem II leek aanvallend te kort te komen in het slot van het duel, tot de 84e minuut. Een corner van Fatah belandde enigszins gelukkig voor de voeten van Sandra die bal in de linkerhoek schoot: 1-1. Nadat Mickaël Tirpan zich voor de bal gooide op een schot van Sparta-invaller Joshua Kitalano, was het Camiel Neghli die de bal in de 89e minuut fraai binnen punterde: 1-2. Hierdoor incasseert Willem II de eerste nederlaag van het seizoen en ziet het de Rotterdammers boven zich komen op de ranglijst. 

Na de interlandperiode wacht op zondag 15 september de volgende thuiswedstrijd voor Willem II. RKC Waalwijk is dan om 14.30 uur de tegenstander in het Koning Willem II stadion.

Bericht delen