Willem II grijpt koppositie
Auteur
Koen van Santvoord
Geert van Erven & Toin Damen

Na een moeizaam eerste half uur heeft Willem II thuis afgerekend met Jong FC Utrecht. Op een kletsnatte grasmat wonnen de Tricolores met 2-1, dankzij doelpunten van Max Svensson en Jeredy Hilterman. Door de zege staat Willem II minimaal tot zondagmiddag aan kop van de Keuken Kampioen Divisie, als concurrenten Roda JC en ADO Den Haag in actie komen.

Afbeelding
hilterman

Willen II begon matig aan de wedstrijd tegen Jong Utrecht. Na het 1-0 verlies bij Jong Ajax hoopte trainer Peter Maes op een reactie tegen de nummer 14 van de KKD, maar die bleef aanvankelijk uit. Aan de werklust lag het niet, maar de precisie ontbrak aan Tilburgse zijde. Op het zware veld was het ook lastig om de bal snel te laten rondgaan en de tegenstander te verrassen. Veel meer dan een paar corners wist Willem II niet bijeen te voetballen.
Ook Jong Utrecht wist weinig kansen te creëren, maar uit de eerste de beste mogelijkheid was het wel meteen raak. Nazjir Held dook bij een corner vrij op tussen Raffael  Behounek en Erik Schouten en kopte de bal hard tegen de touwen: 0-1.

Afbeelding
Behounek

Er klonk al voorzichtig gefluit vanaf de tribunes, maar in de 35e minuut hadden de Tricolores de code dan eindelijk gekraakt. Plots regende het kansen. Thijs Oosting kopte een voorzet van Nick Doodeman een metertje naast. Jesse Bosch schoot tweemaal op doel, net als Rúnar Thór Sigurgeirsson, maar hun inzetten werden tot corner verwerkt. Behounek was met een fraaie kopbal nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar de 2,06 meter lange doelman Kevin Gadellaa wist er nog net de vingertoppen tegen te krijgen.

Na rust ging Willem II door waar het gebleven was. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Gadellaa en Willem II stapelde opnieuw kans op kans. Ringo Meerveld verwerkte een goede voorzet van Nick Doodeman maar half en diezelfde Doodeman zag zijn fraaie diagonale schot gekeerd door de uitstekende Utrecht-doelman.

Langzaamaan begon de tijd te dringen en Plan B – het inbrengen van Jeremy Bokila – behoort door diens blessure voorlopig niet meer tot de mogelijkheden. Na een uur spelen bracht Peter Maes Max Svensson in de ploeg en dat bleek een gouden zet. De Zweedse aanvaller stond amper zes minuten in het veld toen hij na voorbereidend werk van Sigurgeirsson de bal fraai in de verre hoek krulde. Een minuut later klonk er opnieuw gejuich toen Jong Utrecht-invaller Mees Akkerman met rood van het veld ging na een charge op Matthias Verreth. Willem II ging tegen tien man op jacht naar de winnende treffer en een kwartier voor tijd kregen de Tricolores loon naar werken toen Jeredy Hilterman de bal achter Gadellaa kopte: 2-1!

Ondertussen stond de Tilburgse defensie als een huis: Jong Utrecht wist na de openingstreffer geen gevaar meer te stichten. Via Thijs Oosting, Tommy St. Jago en invaller Max de Waal kreeg Willem II nog de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar doelman Gadellaa was opnieuw een sta-in-de-weg. Maar niemand in Tilburg die daarom maalde. Na een vermakelijke wedstrijd, een verdiende overwinning én de voorlopige koppositie is er geen mooiere start van het weekend denkbaar.