Willem II heeft geen kind aan RKC Waalwijk
Guido Holman
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk eenvoudig met 3-0 gewonnen. Kyan Vaesen, Ringo Meerveld en Roshon van Eijma in eigen goal, zorgden voor de doelpunten in een uitverkocht Koning Willem II stadion. Door dit resultaat staat Willem II op een keurige vijfde plaats in de eredivisie met 8 punten uit vijf wedstrijden.

Voor de vijfde keer op rij sleutelde Peter Maes deze competitieronde niet aan zijn basiself waarmee hij op zaterdag 10 augustus als promovendus aan de competitie begon in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. De thuisclub begon energiek aan de wedstrijd en liet zich de kaas niet van het brood eten.

WILRKC

Derde treffer
Willem II was duidelijk de bovenliggende partij en kwam na acht minuten verdiend op voorsprong. Rechtsback Julian Lelieveld was te laat en haalde in de zestien meter Cisse Sandra onderuit. Spits Vaesen benutte het buitenkansje vanaf de stip met zijn derde treffer van het seizoen: 1-0. Even later redde doelman Thomas Didillon-Hödl goed op een vlammend schot van Denilho Cleonise. De enige goede kans van de gasten in de eerste helft.

Ringo Meerveld
Met een prachtige solo pareerde Ringo Meerveld een aantal RKC verdedigers en met een schitterend schot zorgde hij na een half uur voor de tweede Tilburgse treffer: 2-0. De thuisclub had de smaak te pakken en had de wedstrijd voor rust kunnen beslissen. Een uithaal van Jesse Bosch eindigde op de paal en niet veel later scheerde een kopbal van Sandra wederom de buitenkant van dezelfde paal.

Wissels
Met een drietal wissels waaronder de backs Julian Lelieveld en Aaron Meijers probeerde RKC Waalwijk in de tweede helft nog iets van de wedstrijd te maken. Het kreeg echter na acht minuten al de deksel op de neus. Vanaf de linkerzijde zette Nick Doodeman de bal voor, die via Roshon van Eijma over de verbouwereerde RKC keeper Jeroen Houwen in het doel vloog: 3-0.

Overwinning
Runar Thor Sigurgeirsson, Jeremy Bokila en Jesse Bosch namen RKC Waalwijk nog onder vuur, maar doelman Jeroen Houwen redde tot drie keer goed. Na 94 minuten spelen was het tijd om onder een ovationeel applaus de overwinning te vieren met het thuispubliek. Volgende week zaterdag wacht in de Domstad nummer drie FC Utrecht op de Tricolores.