Willem II heeft geen kind aan TOP Oss
Auteur
Guido Holman
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II heeft redelijk eenvoudig met 4-0 gewonnen van TOP Oss. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over de twee helften. Elton Kabangu, Jizz Hornkamp, Michael de Leeuw en Leeroy Owusu verzorgden de Tilburgse productie. Door dit resultaat komen de Tricolores virtueel op een punt van nummer drie Almere City. Om dat te bereiken moeten dinsdag ook in Breda de punten over de streep getrokken worden.

Na een stevige onweersbui, het opnieuw ontsteken van de uitgevallen lichtmasten, een indrukwekkende minuut stilte voor oud-speler Nico van Elderen en het uitrollen van een KingSide-breed spandoek gaf scheidsrechter Stan Teuben met een vertraging van tien minuten het sein om aan de wedstrijd te beginnen.

Afbeelding
tt
Prachtig werk van Tilburg Tifosi.

Flitsende start

Willem II kwam flitsend uit de startblokken met na 31 seconden een niet te missen kans voor Elton Kabangu die hij toch voorlangs schoot. Ruim een minuut later was het na een mooie steekpass van Thijs Oosting wel raak. Doelman Thijs Jansen trapte ver uit zijn doel mis, waardoor het voor Kabangu een koud kunstje was de bal in het lege doel te schieten: 1-0. Willem II bleef de betere ploeg en kreeg enkele goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Het duurde echter tot even voor rust voor de tweede treffer op het scorebord kwam. Deze keer was Jizz Hornkamp met een schitterende omhaal het goudhaantje.

Afbeelding
jh
De omhaalgoal van Hornkamp.

TOP Oss

De Ossche ploeg kwam na de pauze beter uit de kleedkamer en voetbalde goed mee. Het was aan Erik Schouten, die de bal twee keer binnen een paar seconde goed blokkeerde te danken, dat TOP Oss niet scoorde. Voor trainer Robbemond het sein om met Pol Llonch en Michael de Leeuw twee routiniers in het veld te brengen. Ringo Meerveld en Jizz Hornkamp maakten plaats.

Thijs Oosting

Koud in het veld maakte De Leeuw na een goede voorzet van Kabangu met zijn eerste balcontact de derde en beslissende treffer: 3-0. De vierde treffer kwam op naam van Leeroy Owusu die na een mooie pass van Thijs Oosting hard en hoog binnenschoot: 4-0. De middenvelder die steeds beter in vorm komt, schoot ook zelf nog twee keer op goal. Aan de andere kant van het veld redde Joshua Smits prima in een een-op-een-situatie met spits Kay Tejan.

Afbeelding
dw
De Leeuw wordt gefeliciteerd met zijn goal.

Broertjes Mathieu

Justin Mathieu mocht bij TOP Oss aan de wedstrijd beginnen. Zijn jongere broer Dani, die onlangs zijn contract bij Willem II verlengde tot medio 2026, kreeg van zijn trainer de laatste vijf minuten speeltijd. Dit waren de eerste officiële minuten in het betaalde voetbal dat beide broers samen op één veld stonden.

Vierde periode

Volgende week zaterdag komt De Graafschap naar Tilburg. De ploeg van interim trainer Richard Roelofsen vecht voor zijn laatste kans om de play-offs nog te halen. Maar eerst wacht dinsdag in Breda het laatste kwartier van de gestaakte wedstrijd tegen NAC Breda. In de strijd om de vierde periode is Willem II met vijf gewonnen wedstrijden koploper.