Willem II heeft handen vol aan Jong Ajax
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

Zonder te overtuigen heeft Willem II een benauwde zege geboekt op Jong Ajax. Halverwege de eerste helft leidde de thuisclub met 2-0 door doelpunten van Freek Heerkens en Max Svensson. Jong Ajax scoorde op slag van rust tegen. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

Aanvankelijk leek het een makkelijke avond te worden voor Willem II. De ploeg zette in eigen huis direct druk op de ketel en de Amsterdamse beloftenploeg had het daar zichtbaar moeilijk mee.

Heerkens prikt raak

Jong Ajax leek de openingsfase nog ongeschonden door te komen, maar bij een corner kwam Jizz Hornkamp goed naar de eerste paal toe. Zijn inzet smoorde in de doelmond. Jong Ajax kreeg de bal niet goed weg, waarna Freek Heerkens hard en zuiver uithaalde: 1-0. Willem II probeerde direct door te drukken, maar in de eindfase ontbrak het aan doortastendheid.

Afbeelding
Heerkens

Uit de tegenstoot

Halverwege de eerste helft beet het tot dan toe onzichtbare Jong Ajax wat van zich af. Na drie speldenprikjes zette Ringo Meerveld aan voor een razendsnelle tegenstoot. Via Jizz Hornkamp en een handig overstapje van Elton Kabangu belandde de bal voor Max Svensson, die bekeken raak schoot: 2-0. 

Afbeelding
Juichen

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Willem II dat in het restant van de eerste helft mogelijkheden kreeg op meer. Kabangu en Meerveld mikten allebei net naast. Jong Ajax kon er weinig tegenover stellen. Tot op slag van rust Heerkens een voorzet met de hand beroerde. De IJslander Kristian Hlynsson schoot de toegekende vrije trap onberispelijk binnen: 2-1.

Kansenfestival

Na de pauze pakte Willem II de draad weer op. De kansen stapelden zich op, maar in de afronding ontbrak het steeds aan de nodige precisie. Zo bleef Jong Ajax in de wedstrijd en het gaf een waarschuwingsschot toen de handige Mika Godts en invaller Sontje Hansen al combinerend voor het Tilburgse doel opdoken. Kort daarna kreeg de voor de aangeslagen Hornkamp ingevallen Jeremy Bokila een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg wat lucht te geven. De voorzet van Kabangu was op maat, maar vrij voor het Amsterdamse doel miste hij de controle.

Worstelen

Toen de storm wat ging liggen, bracht trainer Robbemond met enkele wissels nieuwe energie in de ploeg. Het kon evenwel niet verhinderen dat het Tilburgse spel steeds slordiger werd. Jong Ajax werd gaandeweg brutaler en drukte de Tricolores terug op eigen helft. Het thuispubliek herkende de lastige fase waarin hun favorieten verkeerden en ging er eens goed achter staan. Die steun had de worstelende ploeg hard nodig om de drie punten over de streep te trekken. Dat lukte vooral op karakter, waarmee Willem II de vijfde opeenvolgende thuisoverwinning boekte en het goede gevoel van de laatste weken weet vast te houden. 

Afbeelding
Overwinning

Bericht delen