Willem II heeft nog iets recht te zetten tegen Jong Ajax
Auteur
Jos Derksen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Om 20.00 uur is vanavond in het Koning Willem II Stadion de aftrap van de 22e competitiewedstrijd van Willem II tegen Jong Ajax. De Tricolores zijn het nieuwe jaar goed begonnen tegen Top Oss met een verdiende 0-5 overwinning.

Jong Ajax onderbrak zegereeks
Voor de wedstrijd tegen Jong Ajax van vanavond geldt dat er iets recht te zetten is. Op 6 november 2023 werd door Jong Ajax de zegereeks van zeven overwinningen onder Peter Maes onderbroken. Al in de achtste minuut scoorde Stanis Idumbo-Muzambo de 1-0. Vóór die wedstrijd was Jong Ajax de hekkensluiter, maar daarvan was niets te merken. Op alle mogelijke manieren probeerde Willem II er nog iets uit te slepen, maar de finesse en het geluk ontbraken.

Afbeelding
doodeman
De uitwedstrijd op 6 november 2023

Jong Ajax in 2023-2024
Jong Ajax, onder trainer Dave Vos, maakt een wisselend seizoen door. Na 12 speelrondes stond Jong Ajax laatste en had slechts één keer gewonnen. De winst op Willem II zorgde voor een ommekeer bij de Amsterdammers. Op dit moment, na 20 wedstrijden, staan ze op de 15e plaats met 22 punten. Jong Ajax scoorde tot nu toe 33 keer. Een paar spelers vallen door hun doelpunten en hoge ranking op: Gabriel Misehouy, Idumbo-Muzambo, Mika Godts en Julian Brandes. Slechts twee van deze spelers zullen we in Tilburg ontmoeten. Idumbo-Muzambo heeft in de winterstop een contract getekend met de koploper van de tweede divisie in Spanje Sevilla Atlético en Godts is geblesseerd.

Willem II – Jong Ajax in de geschiedenis
Deze wedstrijd wordt vanavond voor de derde keer gespeeld. De voorgaande wedstrijden werden beiden door Willem II gewonnen met 7-1 en 2-1. Het toeval wil dat de start van Jong Ajax in het betaalde voetbal in seizoen 2013-2014 samenviel met een seizoen van Willem II in de Eerste Divisie. Uit werd het 1-1 met een Tilburgse goal van Bruno Andrade. Een paar maanden later ging Willem II op 20 maart 2014 helemaal los met een 7-1 overwinning. Doelpunten waren van Andrade (3), Ruud Boymans (2), Terell Ondaan (1) en Ali Messaoud (1). Aan het eind van het seizoen stond Willem II op de eerste plaats, werd kampioen en promoveerde naar de Eredivisie.

In het vorige seizoen 2022-2023 waren de Tricolores zowel uit als thuis Jong Ajax de baas met 2-1. Op 24 februari 2023 won Willem II thuis met 2-1 van de Amsterdammers. De stand was al met de rust bereikt. Freek Heerkens en Max Svensson zorgden voor de Tilburgse goals.

Hoogtepunt voor Jong Ajax
Wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde in 2017-2018: Jong Ajax werd kampioen van de Eerste Divisie. Promotie naar de Eredivisie was uitgesloten, maar dé Kampioenschaal was voor het team van de trainers Michael Reiziger en Winston Bogarde. Het was de beide trainers gelukt om van die jonge talenten een ‘dreamteam’ te maken. In de selectie zaten o.a. Noussair Mazrauoi, Dani de Wit, Noa Lang, Kaj Sierhuis én twee bekenden voor Willem II Ché Nunnely en Damil Dankerlui.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. De wedstrijd is te volgen via ESPN 3, Willem II Radio (Juke) en het liveblog op de website.

Bericht delen