Willem II krijgt Europees ticket

De KNVB heeft vrijdagmiddag de clubs medegedeeld hoe het afgebroken voetbalseizoen eindigt. Daaruit is gebleken dat Willem II als nummer 5 van de Eredivisie eindigt, het Europese ticket toegewezen krijgt en zich mag opmaken voor kwalificatie voor de UEFA Europa League. 



Ajax eindigt als nummer 1. AZ eindigt op doelsaldo als tweede. Feyenoord (3) en PSV (4) plaatsen zich direct voor de Europa League. Er promoveren of degraderen geen clubs uit of naar de Eredivisie. 

Knopen doorgehakt

Martin van Geel, algemeen directeur: ‘Het is een goede zaak dat de KNVB knopen heeft doorgehakt. Clubs weten waar ze aan toe zijn in deze bizarre coronaperiode waarin we met zijn allen terecht zijn gekomen. Eindigen als vijfde en daarmee het behalen van Europees voetbal is een mijlpaal in onze clubgeschiedenis en de kroon op een tot dusver heel mooi seizoen. Daar zijn we gepast blij mee en trots op. We leven echter ook mee met clubs waarvoor dit besluit vervelende gevolgen heeft.‘

Op eigen kracht

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Natuurlijk hadden we liever de competitie afgerond, maar de gezondheid van ons allen gaat boven alles. Feit blijft dat we terecht op deze vijfde plek staan, wat na dit besluit recht geeft op kwalificatie voor de Europa League. Dat hebben we samen, op eigen kracht en met mooie overwinningen op onder andere Ajax, AZ en PSV bereikt. Complimenten daarom voor Adrie, de complete staf en met name de spelersgroep. Het is een geweldige prestatie.’

Einde seizoen

Met deze beslissingen wordt een punt gezet achter het seizoen 2019 – 2020. Een abrupt einde dat iedereen vanuit huis op zijn of haar eigen manier beleeft. Willem II weet nu definitief dat de competitie niet wordt uitgespeeld en wat de gevolgen daarvan in grote lijnen zijn. Daarom worden de komende dagen de scenario’s besproken en uitgewerkt en volgt volgende week berichtgeving naar supporters en sponsoren. 



Wij willen supporters, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor alle steun en hulp gedurende dit seizoen. Samen hebben wij mooie momenten beleefd en weer eens laten zien waartoe wij met zijn allen in staat zijn met deze prachtige club.

Bericht delen