Willem II legt Go Ahead Eagles eenvoudig over de knie
Guido Holman
Geert van Erven

Willem II heeft terug op het hoogste niveau na twee wedstrijden vier punten. Go Ahead Eagles heeft zich tegen een goed georganiseerd spelend Willem II geen kans weten te scheppen. Voor de Tilburgers scoorden Kyan Vaesen uit een penalty en Ringo Meerveld met een vlammend schot van afstand.

De eerste tien minuten was het van beide kanten aftasten. Willem II liet het balbezit aan de gasten uit Deventer en trok zich terug op eigen helft. De eerste bal van Victor Edvardsen wist doelman Thomas Didillon-Hödl makkelijk onschadelijk te maken. Daarna knokte Willem II zich steeds meer in de wedstrijd en probeerde het ook gevaarlijk te worden.

Onberispelijk schot Meerveld
Een schot van afstand van Ringo Meerveld leverde de eerste corner op. Even later gaf de middenvelder Vaesen een niet te missen kans, maar de spits schoot net naast het doel. Een goede steekbal van Meerveld op Sandra, leverde na een overtreding van Jamal Amofa de eerste strafschop van het seizoen op. Westerlo huurling Vaesen benutte het buitenkansje feilloos met zijn tweede treffer van het seizoen. De 2-0 was van de meester zelf. Meerveld werd aan het werk gezet door Sandra, hij nam de bal goed mee en enkele seconde later schoot hij onberispelijk van buiten de zestien meter in de kruising. Vlak voor rust kreeg Vaesen nog een goede kans op de derde Tilburgse treffer, maar hij schoot de bal voorlangs het doel van Eagles doelman Luca Plogmann.

Uitspelen
De tweede helft had weinig meer om het lijf. Willem II kon het spelletje spelen vanuit de verdediging. Go Ahead Eagles was niet bij machte om kansen te scheppen en bleef tandeloos. Het elftal van Peter Maes was zelf ook niet in staat om nog kansen te scheppen in de tweede helft.

Rood-wit-blauw feestje
Na 97 minuten was het tijd voor een Tilburgs feestje. De drie punten blijven in Tilburg en de Tricolores staan na twee wedstrijden met vier punten in de subtop van de Eredivisie. Volgende week zondag wacht Heracles in Almelo.