Willem II lijdt nederlaag tegen Cercle Brugge

Op de open dag van Cercle Brugge heeft Willem II de tweede nederlaag in de seizoensvoorbereiding geleden. In het Jan Breydelstadion was de Belgische Tweedeklasser met 5-2 te sterk. Nieuweling Pedro Chirivella kreeg van trainer Erwin van de Looi negentig minuten speeltijd.

Centraal achterin keerde Darryl Lachman terug in de basis. Na zijn avonturen op de Caribbean Cup en de Gold Cup, sloot de verdediger aan het begin van de week weer aan in Tilburg. Ook hij speelde de volledige wedstrijd.

Valse start

Nog voordat de stadionklok zestig seconden had getikt, stond de thuisploeg al op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterflank belandde voor de voeten van de vrijstaande Stephen Buyl, die vervolgens succesvol in de linkerhoek doel trof: 1-0. Veel tijd om de vroege tegentreffer te verwerken kregen de Tricolores niet, want kort na het openingsdoelpunt verdubbelde Crysan Barcelos na een aanval over de andere flank de marge: 2-0. Willem II kwam langzamerhand onder de druk van Cercle uit en wist zowaar te scoren, maar de goal van proefspeler Ismail Azzaoui werd wegens buitenspel afgekeurd. Veel kansen creëerden de Tricolores daarna overigens niet meer voor de rust. De Belgen wisten voor de pauze door een benutte vrije trap van Wesley Vanbelle wel te scoren: 3-0.

Dubbele wissel

Met een lastige opgave om een nederlaag te voorkomen, stapte Willem II met Daniel Crowley en Freek Heerkens als vervangers voor Thom Haye en Anouar Kali voor de tweede helft het veld weer op. Na een klein uur spelen kreeg Jordy Croux vanaf de penaltystip dé kans om Willem II weer enigszins terug in de wedstrijd te schieten. Hij schoot door het midden raak: 3-1. Binnen hetzelfde tijdbestek waarin Cercle twee doelpunten scoorde, deden de Tricolores dat bijna ook. Vijf minuten na de benutte strafschop, wist ook Karim Coulibaly het doel te vinden. Op aangeven van Azzaoui, die met een knappe actie zijn directe bewaker passeerde, scoorde de Fransman: 3-2.

Geen gelijkmaker

Willem II ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg een kwartier voor tijd helaas een vierde tegengoal te verwerken. Gianno Bruno verschalkte doelman Timon Wellenreuther met een kopbal: 4-2. Een opmerkelijke gekregen vrije trap voor Cercle (binnen het strafschopgebied na een door Wellenreuther gepakte terugspeelbal) werd door Irvin Cardona binnengeschoten: 5-2.

Fotografie: Toin Damen