Willem II loopt polonaise in Doetinchem
Auteur
Enrico van den Elshout
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft Tilburg en omgeving een uitstekende start van de carnaval bezorgd. Op bezoek in Doetinchem werd De Graafschap met 0-2 verslagen. Thijs Oosting bracht de Tricolores in de eerste helft op voorsprong. Na rust bezorgde Ringo Meerveld met een fabuleuze treffer de overwinning voor Willem II: 0-2.

Op de sfeervolle Vijverberg pakte Willem II vanaf de aftrap de controle over de wedstrijd. De eerste de beste kans was ook direct raak. Een schot van Nick Doodeman kon door keeper Thijs Jansen nog worden gekeerd, maar in de rebound was Thijs Oosting er als de kippen bij om de Tricolores op voorsprong te schieten: 0-1

Afbeelding
st jago

Enerverende eerste helft
Het antwoord van De Graafschap kwam na een kwartier spelen. Uit een toegekende corner kopte Xandro Schenk echter recht in de handen van Joshua Smits. In deze fase golfde het spel op en neer en Jeredy Hilterman zag zijn snoeiharde schot voor het doel langs gaan. Het grootste gevaar voor de thuisclub, in de enerverende eerste helft, was voor David Flakus Bosilj. Zijn geplaatste schot werd echter met een schitterende redding van Smits over de doellat gewerkt. Richting het einde van de eerste helft leek Willem II de voorsprong te kunnen vergroten. Na een snelle uitbraak van Runar Sigurgeirsson over de linkerflank, belandde de bal voor de voeten van Oosting, maar ook zijn schot ging voor het doel langs.

Wereldgoal
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Nog niet iedereen zat op zijn plaats toen Ringo Meerveld langs twee verdedigers slalomde en met een schitterend schot de bal stijf in de kruising jaagde: 0-2. Sigurgeirsson had het nog mooier kunnen maken, maar zijn diagonale schot belandde in het zijnet. Trainer Jan Vreman probeerde vervolgens met een driedubbele wissel het tij te keren, maar slaagde daar niet in. De Superboeren wisten de Tilburgse verdediging niet te verrassen.

Niet meer in de problemen
Het was Willem II daarintegen dat via Doodeman en Meerveld kansen creƫerden, maar hun schoten stranden op de keeper of gingen naast. Zodoende bleef Willem II relatief eenvoudig overeind in de topper tegen de nummer vier uit de Keuken Kampioen Divisie en kan het zich gaan opmaken voor de kraker aanstaande vrijdag tegen ADO Den Haag.