Willem II massaal onthaald bij eerste training

Onder belangstelling en applaus van zo’n 550 supporters betraden de staf en spelers van Willem II vandaag voor het eerst in het nieuwe seizoen het trainingsveld achter het Koning Willem II stadion. 

Al een klein uur voor de training begonnen de supporters zich naar het trainingsveld te begeven. Het kwik had z’n hoogtepunt toen nog niet bereikt, maar de flesjes water en ijsjes vonden al gretig aftrek. Het was vervolgens wachten totdat spelers en staf enkele minuten voor elf naar buiten kwamen. Toen dat gebeurde, liepen de Tricolores onder applaus naar het veld. 

Volledige selectie

In de 27-koppige selectie zaten ook de jeugdspelers Luuk Brand (keeper), Pieter Bogaers, Jarno Abbel, Robin Lauwers en Justin Ogenia. De van blessures herstelde en herstellende spelers Jordens Peters, Etien Velikonja en Mattijs Branderhorst waren ook van de partij, maar bleven niet de volledige training op het veld staan. 

De training begon uiteraard met een uitgebreide warming-up. Daarna ging keeperstrainer Harald Wapenaar in een hoek van het veld met Branderhorst, Brand en Timon Wellenreuther aan de slag. 



Tekst gaat verder onder video

Twee uur

De 24 veldspelers deden verdeeld in groepen allerlei kleine oefeningen met de bal. De training werd afgesloten met een grote partijvorm, waarbij het veld in z’n geheel gebruikt werd. Na een cooling down en 120 minuten getraind te hebben, begaven de spelers en staf zich onder de supporters en was het tijd voor onder andere foto’s en handtekeningen. 



Wedstrijden in de regio

Volgende week zaterdag speelt Willem II de eerste vriendschappelijke wedstrijd in Diessen tegen de Diessense selectie. Op 11 augustus begint Willem II met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo aan de competitie. Het oefen- en competitieprogramma vind je hier.

Bericht delen