Willem II neemt afscheid van Max Svensson
Fotografie door
Geert van Erven, Toin Damen

Max Svensson gaat Willem II na dit seizoen transfervrij verlaten. Daarmee komt voor de 25-jarige aanvaller na drie seizoenen een einde aan zijn periode bij Willem II. Svensson speelde in totaal precies 100 wedstrijden voor de Tricolores. 

In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 15 augustus 2021 maakte de Zweed zijn debuut. Een maand eerder had hij de overstap gemaakt van Helsingborg IF naar Willem II. In de 67e minuut verving hij Ché Nunnely. In de wedstrijd tegen Heracles maakte Svensson zijn eerste doelpunt voor Willem II. In zijn eerste seizoen in Tilburg kwam hij alle competitiewedstrijden in actie. Hij wist één keer te scoren en gaf vier assists.

Keuken Kampioen Divisie
In zijn tweede seizoen in Tilburg speelden de Tricolores in de Keuken Kampioen Divisie. In dat seizoen kwam hij bijna in alle wedstrijden in actie. Svensson stond 29 keer in de basis en viel nog acht keer in. In totaal wist hij zeven doelpunten te maken in dat seizoen. In het daaropvolgende seizoen speelde hij  opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie. Waar hij in het begin van het seizoen nog voornamelijk op de bank zat, werd hij na een trainerswissel basisspeler. Nadat trainer Peter Maes na een aantal wedstrijden van formatie veranderde, moest Svensson het voornamelijk doen met invalbeurten. In het seizoen waarin Willem II kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie speelde Svensson nog 24 wedstrijden in het rood-wit-blauw en scoorde hij nog vier doelpunten.

Op de sokkel
Op 3 mei 2024 wist Willem II promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. In de wedstrijd tegen FC Dordrecht viel Svensson in de 75e minuut in voor Amine Lachkar. Voor de aanvaller was dit de honderdste keer dat hij in een officiële wedstrijd in actie kwam voor Willem II.

Max, heel erg bedankt en veel succes! 

Bericht delen