Willem II neemt na rust afstand van Den Bosch
Wouter Janssen
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II gaat na het bezoek aan FC Den Bosch onverminderd aan de leiding. Uit de Brabantse hoofdstad werd door een 1-4 overwinning de volle buit meegenomen. Voor de rust bood FC Den Bosch de Tilburgers aardig partij, daarna stelde Willem II orde op zaken.

FC Den Bosch schoot uit de startblokken en drukte Willem II achteruit. De Tilburgers doorstonden het openingsoffensief schadevrij. Enkel een verrassend genomen vrije trap van Salah Oulad M'hand -  die geen verwachte voorzet gaf maar in één keer op doel schoot - ging net naast. Bij de eerste kans aan de andere kant was het direct raak. Na een corner belandde de afvallende bal voor de voeten van Jesse Bosch. Met een prachtig afstandsschot over doelman Krisztián Hegyi zette hij zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Opnieuw op voorsprong
Vier minuten later kwam FC Den Bosch niet onverdiend langszij. Een scherp aangesneden voorzet van M'hand ging aan spits Kacper Kostorz voorbij en stuiterde in de lange hoek buiten bereik van Joshua Smits warempel binnen: 1-1. Gesterkt door de gelijkmaker beet de thuisploeg meer van zich af. Daardoor kwamen de Tricolores minder over de middenlijn, maar toch weer op voorsprong. Een lage voorzet van Rob Nizet werd door Jeredy Hilterman gemist. De oplettende Nick Doodeman bood Tilburgs number 9 een niet te missen herkansing: 1-2. Voor de rust was Kostorz dichtbij de tweede gelijkmaker, maar Smits en Raffael Behounek maakten het de Pool lastig genoeg om niet tot scoren te komen.

team

Spanning uit de wedstrijd
Tien minuten na de theepauze zorgde weer Hilterman voor een marge die voor de Bossche ploeg niet meer te overbruggen bleek. Uit een corner van Doodeman knikte hij kiezelhard de 1-3 tegen de touwen. FC Den Bosch had moeite om een vuist te maken en bezorgde Willem II op een fraaie poging van Kostorz na geen verdedigende kopzorgen. De spanning was om die reden al vroeg in de tweede helft uit de wedstrijd. Met invallers Jeremy Bokila, Michael de Leeuw en Valentino Vermeulen (als rechtshalf) bracht Peter Maes nieuwe, aanvallende krachten binnen de lijnen. Het was echter rechtsback Tommy St. Jago die kort voor tijd de eindstand bepaalde. Na zijn uithaal belandde de bal via beide doelpalen in het doel: 1-4.