Willem II niet voorbij Fortuna Sittard

Willem II is niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Tijani Noslin bracht de gasten op een 0-1 voorsprong, waarna Mats Köhlert de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Voorafgaande aan de wedstrijd nam Jordens Peters afscheid van de supporters. De voormalig aanvoerder en boegbeeld van de club speelde vanaf het seizoen 2012-2013 voor de Tricolores, kwam in 250 duels in actie, was 8 seizoenen lang aanvoerder en wist zevenmaal het net te treffen. Jordens bedankte de supporters en sprak niet van een afscheid, maar veelbelovend over een 'tot ziens'. De aanvoerder van dit moment, Pol Llonch, speelde vanavond zijn 100ste duel voor Willem II.

Moeizaam begin

Willem II had moeite om grip op de tegenstander te krijgen. De oorzaak daarvan moesten de Tricolores vooral bij zichzelf zoeken. De passing was onzuiver, waardoor er veelvuldig balverlies was. Schoten van Mats Köhlert en Max Svensson gingen naast het doel van keeper Yanick van Osch. Fortuna liet in de gehele eerste helft geen moment onbenut om maximale tijdwinst te pakken. Toch kregen zij een van de grootste kansen van de eerste helft toen Ulrik Jenssen de bal aan Mats Seuntjens verloor. Timon Wellenreuther wist de Fortuna-topscoorder van scoren af te houden.

Geen doelpunten

Leeroy Owusu was dicht bij zijn eerste treffer voor Willem II. Een voorzet zeilde naar de kruising, waar keeper Van Osch met grote moeite de bal uit uit het doel te houden. Even later probeerde Owusu het opnieuw, maar ook nu stond de Fortuna-goalie in de weg. De druk van Willem II nam verder toe. Otschi Wriedt schoot hard op de vuisten van Van Osch en Görkem Saglam schoot de bal in de blessuretijd tegen de lat. Hierdoor bleef de 0-0 op het scorebord staan en vergat Willem II zichzelf te belonen.

Sittards offensief

Direct na rust startte Fortuna een offensief. Seuntjens werd diep gestuurd en kon uithalen, maar Wellenreuther was - niet voor het eerst - een sta in de weg. Nauwelijks enkele minuten later was het Zian Flemming die op Wellenreuther stuitte en meteen daarna schoot Ben Rienstra de bal ternauwernood over het doel. Na deze “waarschuwingen” was het in de 54ste minuut wel raak. Een steekpass leek op Seuntjes te worden gespeeld, maar die liet de bal -  al dan niet hinderlijk in buitenspelpositie - leep lopen, waardoor de ingevallen Tijani Noslin uit de rug van Jenssen kon weglopen en de bal in het doel schoof: 0-1.

Snelle gelijkmaker

Lang kon Fortuna niet van deze voorsprong genieten. Aan de linkerkant van het veld bezorgde Svensson de bal met een lob bij de wederom prima spelende Köhlert, die in de verre hoek raak schoot: 1-1.

Willem II leek direct door te willen stomen, maar Wriedt stuitte wederom op de uitblinkende Van Osch. Fleming probeerde met een verrassend schot Wellenreuther te verrassen, maar de“man of the match tikte de bal uit de goal. In de blessuretijd ontstond nog een scrimmage voor het doel van Fortuna, maar de bal ging uiteindelijk over. Hierdoor eindige het duel in een teleurstellend gelijkspel.