Willem II niet voorbij Roda JC
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II is door een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie geëindigd. Dylan Vente schoot de thuisclub in de eerste helft op voorsprong, waarna Elton Kabangu kort voor het rustsignaal de gelijkmaker binnenkopte. Na rust zorgden Boyd Reith en Jesse Bosch voor de eindstand

Met Joshua Smits, Max Svensson en Michael de Leeuw in de basis begon Willem II aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een aantal evenwichtige minuten was het zoals zo vaak Elton Kabangu die de eerste grote kans kreeg, maar op keeper Loek Hamers stuitte. Nog binnen het kwartier was het voor de thuisclub wel raak. Dylan Vente schoot uit een corner in de rechterbovenhoek hard raak: 1-0.

Goudhaantje Kabangu

De thuisclub groeide door de voorsprong in de wedstrijd. De opbouw van Willem II werd al in een vroeg stadium verstoort, waardoor de Tricolores nauwelijks tot echte kansen kwamen. De verdediging had daarnaast zijn handen vol aan Bryan Limbombe en Vente die op een goaltje aasde om topscorer te worden. De gelijkmaker van Willem II, kort voor rust, kwam dan ook redelijk onverwacht. Uit een corner kopte Kabangu de bal tegen de touwen: 1-1.

dd

Max Svensson had het daarna nog mooier kunnen maken, maar zijn schot ging over, waardoor de teams met een 1-1- ruststand de kleedkamer opzochten.

Tumultueus begin tweede helft

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Direct was daar een enorme kans voor Jesse Bosch, maar zijn kopbal werd door keeper Hamers met kunst- en vliegwerk voor de doellijn weggewerkt. In de tegenaanval rukte de razendsnelle Limbombe op, met vervolgens een goede voorzet die niet kon worden weggewerkt, waarna Boyd Reith bij de tweede paal binnenschoot: 2-1.

Razendsnelle gelijkmaker

Lang kon de thuisclub niet van de voorsprong genieten, want Willem II maakte razendsnel de gelijkmaker. En wat voor één. Jesse Bosch knalde de bal snoeihard in de kruising: 2-2.

dd

Kort daarna moest Roda JC met tien spelers verder. Guus Joppen kwam met gestrekt been in op Michael de Leeuw, wat hij met een rode kaart moest bekopen.

Geen winnaar

Trainer Reinier Robbemond bracht daarna Jeremy Bokila, Valentino Vermeulen, Thijs Oosting, Ringo Meerveld en Jizz Hornkamp nog in het veld om hen met het oog op de play-offs ook speeltijd te geven. Willem II voerde de druk in de slotfase flink op en Roda JC werd steeds meer met de rug tegen de muur gezet. Hornkamp leek de winnende treffer op zijn schoen te hebben, maar de bal belandde via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Doordat Almere City won van MVV nemen zij de derde plaats van Willem II over. De play-offs starten voor de Tricolores aanstaande dinsdag om 18.45 uur in Venlo met een uitduel tegen VVV, waarna zaterdag 27 mei om 16.30 de return volgt.