Willem II nipt onderuit
Enrico van den Elshout
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II heeft vrijdagavond met 2-3 van lijstaanvoerder PEC Zwolle verloren. In de eerste helft nam PEC Zwolle via Harris Medunjanin en Tolis Vellios een 0-2 voorsprong, waarna Erik Schouten met een kopbal de Tricolores terug in de wedstrijd bracht. Na de rust was het wederom Medunjanin die de voorsprong nog verder uitbouwde. Michael de Leeuw scoorde laat in de wedstrijd de aansluitingstreffer: 2-3.

Owusu
Leeroy Owusu baalt van de tweede Zwolse treffer.

Voor de aftrap was er een vuurwerkshow, maar nadat scheidsrechter Danny Makkelie eenmaal voor het begin van de wedstrijd had gefloten, kwam het vuurwerk voornamelijk van Zwolse zijde. Met goed combinatievoetbal werd de Tilburgse verdediging ontregeld. Nadat Ryan Thomas in de twaalfde minuut de bal van de achterlijn goed teruglegde op Medunjanin, was het voor hem eenvoudig om de bal langs Joshua Smits te schuiven: 0-1.

Grotere achterstand

Willem II slaagde er in die periode niet in om echt gevaar te stichten. Sterker nog, de Zwollenaren verdubbelden hun voorsprong. Na een uittrap van Smits werd de bal op het middenveld verspeeld en kon Davy van den Berg goudhaantje Vellios de diepte in sturen. De Griekse aanvaller kon alleen op Smits afgaan en schoof de bal beheerst langs hem: 0-2.

Terug in de wedstrijd

Kort daarna kwam Willem II terug in de wedstrijd. Een corner van Matthias Verreth werd door Erik Schouten, die hoog boven de verdedigers uittorende, feilloos binnengekopt: 1-2. In het laatste kwartier van de eerste helft creĆ«erden beide teams geen grote kansen meer.

Schouten
Erik Schouten knikt de 1-2 binnen.

Matige fase

Aan het begin van de tweede helft werden Pol Llonch en de licht geblesseerde Ringo Meerveld vervangen door Jesse Bosch en Dani Mathieu. Van beide kanten was het spel in de fase van de wedstrijd verre van oogstrelend. Een uitstekende redding van Smits op een schot van Medunjanin van buiten het strafschopgebied was het enige hoogtepuntje.

Kansenfestival

Na de nodige wisselingen aan beide kanten veranderde het spelbeeld na dik een uur spelen, plots waren er volop kansen. Eerst was er een afstandsschot van de ingevallen Gervane Kastaneer, dat op de lat uiteenspatte. Aan de andere kant van het veld ging het schot van Jeremy Bokila net naast het doel van Jasper Schendelaar en een ingestudeerde corner, die uiteindelijk in een schot van Jesse Bosch resulteerde, werd met grote moeite door Schendelaar gekeerd.

Spannende slotfase

De gelijkmaker hing op dat moment in de lucht, maar net op het moment dat iedereen dacht dat die ging vallen, knalde Medunjanin met een diagonaal schot de 1-3 binnen. De aansluitingstreffer, een bal hoog in de hoek, in de 89e minuut van de eveneens ingevallen Michael de Leeuw, bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. In de resterende minuten van de wedstrijd slaagden de Tricolores er niet meer in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.