Willem II nog niet aan beterende hand
Auteur
René Vermetten
Fotografie door
Geert van Erven

Een week na de winst op RKC heeft Willem II toch weer een nieuwe nederlaag moeten slikken. Op het Rotterdamse Kasteel was één doelpunt van Younes Namli voldoende voor de winst van Sparta. Willem II stichtte nauwelijks gevaar en deed pas in de slotfase enigszins van zich spreken maar veel te weinig om een nederlaag af te wenden. 

 

Willem II had het op vreemde bodem een stuk lastiger dan een week geleden in eigen huis. Toen speelde het gesterkt door een snelle voorsprong een prima eerste helft. Nu duurde het een kwartier alvorens er ook maar iets gebeurde op Het Kasteel dat het vermelden waard was en het was ook nog eens de thuisclub die daarvoor verantwoordelijk was. 

 

Kansen Sparta 

Een schot van Lennart Thy miste op een haar na het doel van Timon Wellenreuther. Ook het tweede gevaar kwam van de Rotterdammers maar die werden daarbij wel geholpen door geklungel van de Willem II-achterhoede. De Tricolores kwamen met de schrik vrij omdat geen Spartaan tot een schot kwam. Willem II, dat na een half uur Pol Llonch geblesseerd zag uitvallen, stichtte nauwelijks gevaar. Met Llonch zijn vervanger Daniel Crowley binnen de lijnen verlegde Willem II het spel iets naar voren. Kansen leverde het niet op. Aan de andere kant waren schoten van Younes Namli en Mario Engels een makkelijke prooi voor Wellenreuther zodat de ruststand op 0-0 bleef steken. 

Afbeelding
Crowley

Crowley mocht al snel invallen, omdat Llonch het veld geblesseerd moest verlaten.

Geen vuist maken 

Ook na de pauze werd het geen boeiende wedstrijd en duurde het een kwartier voordat er iets vermeldenswaardig gebeurde. Na Tilburgs balverlies belandde de bal bij Namli die ditmaal Wellenreuter wel passeerde: 1-0. Het spel van Willem II bleef ook na de Sparta-treffer ondermaats maar doordat een bal op het doel van Willem II belandde in plaats van erin en Ché Nunnely een bal van de lijn kopte, mocht Willem II blijven hopen op dat ene moment waarop het zou kunnen scoren. Het bleef echter bij hoop omdat in de laatste 10 minuten Nunnely alleen op keeper Maduka Okoye af kon lopen en over schoot. Een eventuele treffer zou overigens ongetwijfeld zijn geannuleerd wegens buitenspel. Vervolgens schoot Jizz Hornkamp gehaast over op aangeven van Leeroy Owusu, kopte Driess Saddiki uit een corner naast en schoot Thijs Oosting uit de draai over. 

Afbeelding
kabangu

Teleurstelling bij de Tricolores

Al met al geen goed weekend voor de Tricolores want behalve de eigen nederlaag zag het bijna de gehele concurrentie de volle buit pakken. Desalniettemin zijn de verschillen onderaan de ranglijst klein maar zal Willem II wel een keer moeten gaan stunten. Bijvoorbeeld volgende week als het in eigen huis Ajax treft. 

Bericht delen