Willem II O21 verliest van FC Volendam
Geert van Erven

Willem II O21 verloor afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam O21. Op Sportpark Prinsenhoeve eindigde de wedstrijd met een 0-2 stand op het scorebord.

Na het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse een week eerder werden er twee wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling. Keeper Maarten Schut stond op doel en nieuwkomer Daan Maas vulde de 6-positie in.

Eerste helft
De Tricolores begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden binnen vijf minuten een tweetal kansen. Aanvallers Mishawn Molina en George Younan kwamen dicht bij een doelpunt, maar wisten helaas niet te scoren. Na een half uur was Willem II opnieuw gevaarlijk. Linksback Myles Veldman stoomde op vanuit de verdediging, maar zijn schot ging net naast. Kort daarna volgde de eerste kans van Volendam, die in het zijnet belandde. Molina en Veldman kregen beiden nog een kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar de keeper van Volendam stak daar een stokje voor. Ondanks dat Willem II dominant was in de eerste helft, gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Tweede helft
In de 50e minuut was het, ondanks de vele kansen voor de thuisploeg, Volendam dat de score opende. Spits Mauro Zijlstra werkte de bal goed af: 0-1. Kort daarna volgde een sterke fase van de Volendammers, maar Schut wist een tweede tegentreffer te voorkomen. Willem II ging vol voor de gelijkmaker en creëerde met Uriël van Aalst nog een aantal kansen. Echter slaagde Willem II er niet in om te scoren. In de slotfase was het weer de uitploeg die gevaarlijk werd. Na een scrimmages voor het doel werd de wedstrijd beslist. In de 88e minuut maakte Anwar Ouled Amar de 0-2.

Op zaterdag 14 september speelt Willem II O21 zijn derde wedstrijd van het seizoen. Op sportpark Be Quick '28 zal koploper PEC Zwolle de tegenstander zijn.