Willem II onderuit tegen efficiënt Utrecht

Willem II is er zondagmiddag niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen FC Utrecht te winnen. In een heus subtop-duel met FC Utrecht moest het uiteindelijk het hoofd buigen voor een ijzersterke Bart Ramselaar (drie goals) en bovenal efficiënte thuisploeg: 5-1.



In en tegen Utrecht kreeg Willem II de kans om een qua resultaat wat mindere maand tóch nog wat glans te geven. Het wist in oktober geen wedstrijd te winnen. Dat de Tricolores de ommekeer dan uitgerekend in de Galgenwaard moesten realiseren, gaf de burger wellicht niet direct moed. Van de laatste vijftien ontmoetingen kwam Willem II slechts drie keer als winnaar uit de strijd.



Goede start

Desalniettemin startte Willem II fel aan het duel en binnen vijf minuten loste Derrick Köhn een schot waar Maarten Paes de nodige moeite mee had. Utrecht verstopte zich ook niet, drong de Tilburgers bij vlagen terug en drukte dat via Ramselaar uit in een 2-0 voorsprong. Eerst punterde de middenvelder na een hachelijke situatie raak om een kwartier later Timon Wellenreuther te verschalken met een harde, droge knal. Alle goede bedoelingen ten spijt bij Willem II, dat na een klein halfuur al voor een loodzware opgave stond tegen de nummer vier van de Eredivisie.



Onverstoorbaar

Dat deerde de ploeg van Fred Grim niet, want zowel na de 1-0 als de 2-0 ging het onverstoorbaar door met de zoektocht naar een doelpunt. Waar Max Svensson (redding Paes) Pol Llonch (verkeerd geraakt) faalden, had Otschi Wriedt wél succes. Ché Nunnely stuurde de spits de diepte in, waarna hij oog in oog met de keeper rustig bleef: 2-1. De aansluitingstreffer zorgde ervoor dat Utrecht, dat even daarvoor juist steeds sterker werd, wat gas terugnam. Willem II kon even op adem komen en uiteindelijk met een minimale achterstand de kleedkamers opzoeken.



Weinig spektakel

Met het nodige zelfvertrouwen betraden de Tilburgers de inmiddels kletsnatte grasmat weer. Het legde alleen niet de dezelfde porties energie en scherpte aan de dag als aan het begin van het eerste bedrijf. FC Utrecht deed dat ook niet, maar kwam wel bijna op 3-1, ware het niet dat Ramselaar buitenspel leek te staan. Een waarschuwing aan het adres van Willem II, dat de opgelopen schade bijna herstelde via Köhn. De vleugelverdediger baande zich een weg door het Utrechtse strafschopgebied, schoot vervolgens op de paal en zag Mats Köhlert in de rebound missen. 



Hattrick

Die twee gemiste kansen kwamen de bezoekers uiteindelijk duur te staan. Luttele minuten later completeerde Ramselaar namelijk zijn hattrick door, geheel vrijstaand, de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Dit bleek uiteindelijk de genadeklap te zijn voor Willem II, dat vlak voor tijd ook nog de 4-1 en 5-1 moest incasseren. Invaller Mohamed Mallahi bekroonde zijn invalbeurt met een schitterend schot in de kruising en Joris van Overeem gaf de Utrechtse zege nog wat extra glans in de blessuretijd.



In mineur

Zo sluit Willem II oktober in mineur af. Waar het voorafgaand aan de aftrap nog op twee punten van Utrecht stond, is die achterstand uitgelopen tot vijf punten, waardoor de Tricolores de subtop van de Eredivisie voor nu even verlaten. Volgende weekend krijgt Willem II de kans om zich te revancheren, thuis tegen Sparta Rotterdam.

Bericht delen