Willem II ontmoet remisekoning
Auteur
Guido Holman
Fotografie door
Geert van Erven

Na twee nederlagen in de duels tegen Roda JC en FC Emmen, wil Willem II tegen FC Eindhoven de draad weer oppakken. Toeval of niet morgen 9 maart, is het precies een eeuw geleden dat de Tricolores de eerste wedstrijd aan de Goirleseweg speelden tegen het toenmalige EVV Eindhoven. Willem II won het duel voor 6500 toeschouwers met 6-2. Grote man aan Tilburgse zijde was Harrie Leynen met vier doelpunten.

Remisekoning
Met FC Eindhoven treft Willem II een elftal dat alle zeilen moet bijzetten om zich nog te kunnen plaatsen voor de play-offs. Winst is noodzakelijk om zicht te houden op de ploegen die nog strijden om een ticket voor dit toetje. Met vijf gelijke spelen en vier nederlagen is de ploeg uit de lichtstad hekkensluiter in de derde periode. Ook is het de remisekoning van de KKD met dertien gelijke spelen.

Afbeelding
WILFCE

Oud bekenden
De selectie van FC Eindhoven herbergt met Jorn Brondeel, Justin Ogenia, Jasper Dahlhaus en Luuk Wouters veel spelers met een verleden bij Willem II. Ook hoofdtrainer Willem Weijs en assistent trainer Bastiaan Riemersma zijn recent nog werkzaam geweest in de jeugdopleiding bij de Tilburgse club. Matthias Verreth bewandelde twee seizoenen de omgekeerde weg naar Tilburg.

Afbeelding
Bokila

Nieuwe spits
Sinds de winterstop is Mart Lieder op amateurbasis terug bij de blauwwitten. De 33-jarige spits zat sinds de zomer zonder club. In de jaren 2016-2018 scoorde de spits 45 keer voor de Eindhovenaren. Centrale verdediger Farouq Limouri verlengde onlangs zijn contract tot medio 2026.

Scheidsrechter Nagtegaal
Voor de zesde keer in twee jaar tijd staat een duel van Willem II onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal. De eerste vijf duels waren uitwedstrijden, waarvan er vier in een overwinning eindigde. Het vijfde duel, vorig seizoen, ging met 2-1 verloren tegen FC Eindhoven.

Bericht delen