Willem II ontvangt koploper PEC Zwolle
Auteur
Enrico van den Elshout
Fotografie door
Geert van Erven, Toin Damen

PEC Zwolle lijkt hard op weg om binnen een jaar na de degradatie terug te keren naar de Eredivisie. In de strijd om het kampioenschap hijgt Heracles Almelo in de nek van de Zwollenaren. De strijd is, met nog elf competitiewedstrijden te gaan, vooralsnog niet beslist. 

  

PEC eindigde afgelopen seizoen als laatste in de Eredivisie en zag maar liefst 20 spelers vertrekken, waaronder Kostas Lamprou. Trainer Dick Schreuder smeedde uit de resterende spelers en de nieuwelingen een stabiel elftal met onder andere good-old Bram van Polen, de inmiddels fel begeerde Thomas van den Belt, de veel scorenden Lennart Thy, Younes Taha en goudhaantje Apostolos 'Tolis' Vellios. 

Afbeelding
Taha
Taha

Versterking 

Deze week versterkte de club zich onverwachts met middenvelder Anthony Fontana. De 23-jarige middenvelder met een Amerikaans paspoort kwam voor de rest van dit seizoen transfervrij over van het Italiaanse Ascoli Calcio, waar hij zijn contract liet ontbinden. Fontana is per direct inzetbaar. 

Kampioenskandidaat 

Van de 27 gespeelde wedstrijden wisten de Zwollenaren inmiddels negentien keer te winnen en werd driemaal de punten gedeeld. Nederlagen werden geleden in beide wedstrijden tegen ADO Den Haag en MVV en het meest verrassend op bezoek bij FC Dordrecht. Afgelopen vrijdag evenaarde de club een record in het betaald voetbal: FC Den Bosch werd op een 13-0 nederlaag getrakteerd. 

  

Aanvallend en defensief goed 


PEC is na Heracles met 75 doelpunten de meest productie club in de competitie. Een belangrijk aandeel daarin hebben topscoorders Thomas van den Belt (13) en Lennart Thy (13), maar ook Younes Taha (10), en Apostolos Velios (9) weten veelvuldig het doel te vinden. Ook in defensief opzicht heeft Zwolle de zaken prima voor elkaar. Na Almere City heeft het met 30 tegengoals evenals Willem II de minst gepasseerde verdediging. 

  

Gelijkspel 

Het heenduel in Zwolle eindigde in een 2-2 gelijkspel. De Tricolores namen in Zwolle dankzij treffers van Max Svensson en Lucas Woudenberg een vroege en riante 0-2 voorsprong. Op slag van de rust kreeg Erik Schouten een rode kaart én kwam PEC tot overmaat van ramp nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte: 2-2. Dat gelijkspel werd na de rust door het tiental Willem II'ers met man en macht verdedigd. 

Afbeelding
Owusu

Traditioneel lastig 

Uit de laatste tien ontmoetingen in Tilburg wist Willem II maar vier keer te winnen. PEC nam vijf keer de punten mee naar Overijssel en één keer werden de punten gedeeld. De laatste overwinning in Tilburg dateert van 28 augustus 2021. Willem II speelt dominant en boekt een terechte overwinning door een treffer van Görkem Saglam. 

Afbeelding
Saglam
Görkem Saglam werd in 2021 door zijn goal in de 53e minuut matchwinner.

Fitte selectie 

PEC Zwolle kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Middenvelder Samir Lagsir raakte in duel tegen Jong AZ aan zijn knie geblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie. 

  

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie, die ook de heenwedstrijd leidde. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is via Willem II Radio op JUKE en het liveblog te beluisteren. ESPN zend de wedstrijd niet live uit. De hoogtepunten zijn via het schakelprogramma op ESPN1 te zien. 

Bericht delen