Willem II op zoek naar aansluiting
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Geert van Erven

Na de zege op Jong AZ in Wijdewormer wacht de inhaalwedstrijd tegen TOP Oss. Onder leiding van trainer Peter Maes gaat Willem II op zoek naar de derde thuisoverwinning. De gasten loeren op hun beurt op een stuntje.

Met twee thuiswedstrijden in een tijdsbestek van drie dagen kan Willem II aansluiting vinden bij de subtop. Het is dan wel zaak om het inhaalduel tegen TOP Oss in winst om te zetten. 

Afbeelding
Afgelast
Op vrijdag 22 september werd de wedstrijd een klein half uur voor de aftrap afgelast door de hevige regenval

Uittocht
De selectie van TOP Oss herbergt zoals elk jaar veel nieuwe gezichten. Technisch directeur Linton Posthumus heeft een drukke transferzomer achter de rug met liefst 22 spelers die uit Oss vertrokken. Tegenover deze uittocht stond de komst van veertien nieuwelingen.  

Tilburgse TOPpers
Roshon van Eijma is een van de blijvertjes. De Tilburger speelde jarenlang in de jeugd van Willem II. Via Roda JC en het Duitse Preußen Münster kwam de international van Curaçao in Oss terecht. Ook Julian Kuijpers komt uit Tilburg. De jonge verdediger speelde lang in de jeugd van PSV. Een doorbraak bleef uit, maar bij TOP Oss maakte hij inmiddels zijn eerste minuten bij de profs.

Herinnering
Naast jongens met Tilburgse roots zien we bij TOP Oss ook enkele bekende namen terug. Trainer Ruud Brood was als speler één seizoen in Tilburg te bewonderen, waarna hij de pikante overstap naar NAC maakte. Nog niet zo lang geleden groeide Vangelis Pavlidis uit tot publiekslieveling in het Koning Willem II stadion. Mogelijk zien we zijn broer Vasilios aan het werk, die als verdediger bij TOP Oss aan de sportieve weg timmert. Een in Tilburg scorende Pavlidis moet dus maar even een mooie herinnering blijven.  

Schamele oogst
TOP Oss kende een matige seizoenstart. Ondanks een knappe zege op Jong PSV (4-1) verzamelden de Ossenaren tot op heden slechts vier schamele punten. Na de nipte thuisnederlaag tegen FC Emmen (0-1) houdt TOP Oss alleen Telstar en hekkensluiter Jong Ajax nog onder zich op de ranglijst. De ploeg van Brood kan dus wel een sportieve opsteker gebruiken.

Klinkende zege
Vorig seizoen was Willem II twee keer te sterk voor TOP Oss. In Oss werd het 1-3 door treffers van Michael de Leeuw (2x) en Matthias Verreth. Thuis boekte Willem II een ruime overwinning: 4-0. Elton Kabangu, Jizz Hornkamp, De Leeuw en Leeroy Owusu waren de doelpuntenmakers. In de eerste thuiswedstrijd onder zijn leiding zal trainer Maes voor zo’n klinkende zege maar wat graag tekenen.  

Willem II – TOP Oss begint om 20.00 uur in het Koning Willem II stadion. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 1, Willem II Radio op Juke en via het Matchcenter op de website.

Afbeelding
Hornkamp
Jizz Hornkamp scoorde vorig seizoen met een omhaal tegen TOP Oss

Bericht delen