Willem II opent seizoen met winst
Auteur
Koen van Santvoord
Fotografie door
Peter van Gogh

Willem II heeft de traditionele seizoensopening tegen RKDSV Diessen met 0-6 gewonnen. Op een goed bezocht Sportpark de Alsie bekroonde nieuweling Cisse Sandra zijn debuut met een hattrick. De overige doelpunten kwamen van Nick Doodeman, Mika de Jonge en van een Diessense verdediger (eigen doelpunt). 

De omstandigheden waren niet echt zomers te noemen in Diessen. Er stond een waterig zonnetje en de wind waaide hard over het veld. Zoals te verwachten was het eenrichtingsverkeer richting het Diessense doel. Willem II had maar acht minuten nodig om tot scoren te komen. De actieve Rob Nizet, die veelvuldig opkwam over de linkerflank, legde breed op Nick Doodeman, die van dichtbij de eerste goal van het seizoen 2024-2025 binnenschoot.

Afbeelding
doodeman

De Diessense selectie verweerde zich kranig en hield de schade tegen de kersverse eredivisionist aanvankelijk beperkt. Een paar minuten voor rust moest de prima keepende Siem van Doormaal alsnog buigen toen een voorzet van Emilio Kehrer in eigen doel werd gewerkt. Kehrer maakte een goede indruk. De 22-jarige Duitser, overgekomen van Cercle Brugge, is snel en wendbaar en heeft een passeerbeweging in de benen. Ook de 16-jarige Jens Mathijsen, zoon van voormalig verdediger Joris Mathijsen, maakte zijn officieuze debuut. Hij speelde een helft mee als linker centrale verdediger, maar werd door gebrek aan tegenstand niet echt getest. 

Na rust verschenen er elf nieuwe namen op het veld bij Willem II, dat in het nieuwe lichtblauwe uitshirt aantrad. De aanvoerdersband ging van de arm van Raffael Behounek naar die van Jesse Bosch. Nieuwkomer Cisse Sandra had nog geen half uur nodig om te overtuigen: de 20-jarige huurling van Club Brugge scoorde driemaal. De laatste maakte hij na fraai aangeven van de jonge debutant Per van Loon, die liet zien over een goed linkerbeen te beschikken. In de slotseconden bracht jeugdspeler Mika de Jonge de 0-6 eindstand op het scorebord, nadat hij voorbereidend werk van Khaled Razak bekwaam afrondde. 
Aanstaande dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. In Oisterwijk spelen de Tricolores dan tegen de amateurs van Quick Boys.
 

Bericht delen