Willem II opnieuw onderuit
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft voor de tweede maal op rij een nederlaag geleden. Op bezoek in Emmen gingen de Tricolores met 2-0 onderuit. In de eerste helft nam Emmen via Vicente Besuijen de voorsprong. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd bepaalde Bradley van Hoeven de eindstand. Door goed keeperswerk van Eric Oelschlägel kwamen de Tricolores niet tot scoren.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren beide teams elkaar duidelijk aan het aftasten. Dit leverde enkele speldenprikjes van Nick Doodeman op en een afstandschot van Matthias Verreth. Namens de thuisclub probeerde Robin Schouten met een afstandschot laag over de grond keeper Joshua Smits te verrassen. Daarna was het FC Emmen wat de eerste tik uitdeelde. De bal werd in het Tilburgse strafschopgebied niet goed uitverdedigt, waarna Vincente Besuijen de bal van dichtbij hoog in het doel schoot: 1-0.

Hilterman

Bijna langszij
Gesteund door de voorsprong ging Emmen op zoek naar meer. Willem II had het lastig en had geluk dat een afstandschot van Besuijen door een Tilburgs been nog tot corner kon worden verwerkt. Richting het einde van de eerste helft was er plots een grote mogelijkheid voor Jeredy Hilterman, maar oog in oog met keeper Eric Oelschlägel schoot hij over. In de extra tijd kwamen de Tricolores bijna nog langszij, maar zowel Hilterman als Runar Sigurgeirsson stuitten op keeper Oelschlägel. In de allerlaatste seconden was het wederom Oelschlägel die zijn doel schoon hield op een hard schot van Hilterman.

Tij keren
Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft zette Willem II de thuisploeg op eigen helft vast. Na een goede actie van Verreth gaf hij een uitstekende voorzet op Jeremy Bokila, maar die kreeg helaas geen controle over de bal. Gaandeweg speelde Emmen zich onder de druk uit en op een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied van Ben Scholte had Smits de grootste moeite om deze te pareren. Met een driedubbele wissel probeerde Peter Maes het tij te keren. Sigurgeirsson, Bokila en Doodeman moesten plaats maken voor Thijs Oosting, Khaled Razak en Rob Nizet.

Zure nederlaag
Met het ingaan van het laatste kwartier zette Willem II nog eens aan. Een kopbal van Hilterman moest door keeper Oelschlägel over de lat worden getikt. Even later kopte Raffael Behounek naast. Met het inbrengen van Patrick Joosten voor Jesse Bosch probeerde Peter Maes in een ultieme poging een nederlaag af te wenden. Helaas ging het mis toen Scholte een lange bal gaf die Joosten niet onder controle kreeg, waarna Bradley van Hoeven de bal met een strakke schuiver in de hoek Smits verschalkte: 2-0. Door deze nederlaag ziet het concurrenten Roda JC en ADO Den Haag tot op respectievelijk vier punten naderen.