Willem II pakt derde plaats
Roger Rossmeisl
Toin Damen

Willem II heeft vrijdagavond goede zaken gedaan. Tegen rode lantaarndrager Jong FC Utrecht  bleven de Tilburgers lange tijd op 0-0 steken. Maar nadat Jizz Hornkamp in de 77e minuut de ban eenmaal had gebroken, kon het karwei toch nog vrij makkelijk geklaard worden. Wessel Dammers kopte zijn ploeg naar 2-0 en Jeremy Bokila maakte zijn naam als supersub waar met 3-0. Omdat Almere City tegen FC Den Bosch bleef steken op een gelijkspel veroverden de Tricolores de derde plek. Bovendien ligt Willem II in pole postion voor de vierde periodetitel.

De selectie van Reinier Robbemond was de week niet geheel blessurevrij doorgekomen. Zijn puzzel leverde bij de aftrap een basisdebutant op: Amine Lachkar nam de plaats in van de geblesseerde Matthias Verreth.

awd
Lachkar maakte zijn debuut en speelde de hele wedstrijd.

Hoewel Willem II in de eerste helft duidelijk de bovenhand had, kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang. Jong FC Utrecht ontregelde het spel met kleine overtredingen en de kansen voor Willem II waren op één hand te tellen. Een schot van Lucas Woudenberg werd geblokt, Jizz Hornkamp kopte uit een corner rakelings naast en wederom Woudenberg schoot naast. De grootste kans was vlak voor rust voor Wessel Dammers. Hij stoomde van achteruit op, maar vond de Utrechtse doelman Raatsie op zijn pad.

Bevrijdende treffer blijft uit

De tweede helft leverde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld op: Willem II viel aan, Jong FC Utrecht hield tegen en loerde op een kansje. Kort na de pauze moest Raatsie gestrekt gaan op een inzet van Jesse Bosch, daarna moest Kostas Lamprou zijn enige redding van de avond verrichten. Hoewel Willem II steeds dichterbij kwam, bleef de bevrijdende treffer lang uit. Het stadion veerde op toen Raatsie in een reflex een kopbal Hornkamp uit zijn doel ranselde en een schot van Thijs Oosting belandde op de paal. Ook Leeroy Owusu kon zijn honderdste wedstrijd voor Willem II niet bekronen met een doelpunt. Zijn schot ging over.

awd

Ban gebroken

Met de verse Jeremy Bokila voor Kabangu probeerde Robbemond het Utrechtse slot op de deur te forceren. In de 77e minuut was het dan eindelijk zover: Thijs Oosting gaf haarscherp voor, Hornkamp rondde vakkundig af: 1-0. Daarmee was de ban gebroken, want drie minuten later kopte Wessel Dammers uit een corner van Bosch kiezelhard bij de tweede paal binnen.

sdv
Dammers schreeuwt het uit na zijn goal.

Cultheld Bokila bracht tenslotte de kers op de taart. Hij stiftte een pass van gelegenheidslinksback Joeri Schroijen over Raatsie heen. Met een overtuigende 3-0 overwinning bracht Willem II zich in een uitstekende uitgangspositie voor de naderende play-offs.